Irlanda s'imposa a Escòcia en un duel a cops de càstig

Irlanda s'imposa a Escòcia en un duel a cops de càstig El fals assaig de l'escocès Stuart Hogg / Foto: pantalla Virgin Media TV

L’inici de l’etapa d’Andy Farrell com a seleccionador del Quinze del Trèvol ha començat amb una victòria contra Escòcia que ha costat sang -literalment, com s’ha pogut veure en diversos moments per televisió-, suor i llàgrimes i que s’ha basat en un intercanvi de cops de càstig entre Jonathan Sexton i Adam Hastings, que han anat sumant punts entre un joc molt físic i tens, que ha deixat uns quants lesionats per part irlandesa i que ha provocat més d’un principi de picabaralla; amb tot, la cosa ha acabat en no res.

El partit ha començat amb uns primers minuts de domini clarament escocès però sense crear gaire perill puix que la defensa irlandesa ha aturat tots els intents dels del Card d’arribar fins a la zona d’assaig, tot i que no ha sortit de franc perquè el verd Caelan Doris, que avui debutava amb l’absoluta, ha hagut d’abandonar el camp lesionat després de romandre a terra durant més de dos minuts i ha estat substituït per Peter O’Mahony.

Fruit del domini escocès ha arribat el primer moviment al marcador de l’Aviva, quan al minut 5 Hastings ha avançat els blaus mitjançant la transformació d’un cop de càstig, 0-3. La reacció irlandesa, malgrat que no ha tingut final feliç, només ha tardat dos minuts, amb una escapada de Jordan Larmour, que després d’avançar molts metres ha passat l’oval a Conor Murray però la defensa escocesa l’ha pogut aturar.

Al minut 10, després que Irlanda assetgés la línia d’assaig escocesa anant d’una banda a l’altra però sense apropar-se a menys de cinc metres de la zona de marca, aprofitant que hi havia una alta concentració de jugadors a la zona davant dels pals, hi ha hagut un canvi de joc, la pilota ha anat cap a l’esquerra, Conor Murray l’ha passada més a l’esquerra cap a Sexton i el capità d’Irlanda ha arribat a la zona d’assaig sense cap oposició, 5-3. Transformació de Sexton, 7-3. Escòcia ha escurçat la distància al minut 14 amb el segon cop de càstig transformat per Hastings, 7-6.   

A partir d’aquest moment, el partit ha esdevingut un duel de cops de càstig; al minut 32 Hastings n’ha errat un i Sexton n’ha transformat un al minut 35 (10-6) però n’ha fallat un altre tres minuts després, tot i ser des d’una posició on segons el predictor -un sistema que combina dades sobre distància, posició i encert de xuts anteriors- deia que hi havia un 91% de probabilitat d’encert.

Al darrer minut de la primera part, una passada de Murray en zona defensiva escocesa, ha estat interceptada per Sam Johnson, que ha avançat molts metres i ha apropat el perill cap a la zona de marca irlandesa; de tota manera, la defensa verda ha recuperat posicions i ha pogut salvar la situació aturant l’atac escocès.

La segona part ha estat molt semblant a la primera, amb la continuació del duel a punts de càstig entre Sexton i Hastings. El primer, de l’irlandès al minut 45 (13-6), després d’una infracció escocesa sense sentit davant de l’àrbitre, el francès Mathieu Raynal, un fet que s’ha repetit unes quantes vegades i que ha permès que Irlanda anés sumant punts fàcilment.

Al minut 51 hi ha hagut la jugada que hauria pogut canviar totalment el partit quan Stuart Hogg, un dels jugadors més destacats i capità dels del Card, ha rebut la pilota a un metre de la zona de marca, en una de les cantonades, i quan només havia de plantar-la sobre la gespa, se li ha escapat al darrer moment i l’oval ha aterrat sobre la superfície sense estar en contacte amb les mans de Hogg. Els escocesos han celebrat l’assaig però després que l’àrbitre demanés mirar l’acció amb el jutge de televisió, s’ha vist clarament el que havia passat, per la qual cosa el marcador no s’ha mogut.

Tanmateix, un minut després, Escòcia ha pogut alleujar-se una mica de la decepció amb la transformació d’un cop de càstig per part de Hastings, 13-9, que ha estat respost per un altre de Sexton cinc minuts després, 16-9. Al minut 66, Hastings hi ha tornat, escurçant de nou la distància a només quatre punts, 16-12.

Sexton ha transformat el darrer cop de càstig del seu duel particular amb Hastings, una altra vegada després d’una infracció fregant la targeta groga per part del defensa escocès Johnson que, tot i negar-ho, ha canviat la seva trajectòria i ha empès Andrew Conway amb un cop d’espatlla. Sexton ha deixat el marcador final a 19-12.

Nogensmenys, Escòcia no s’ha rendit i ha atacat fins al final, atès que en tenia prou amb un assaig i una transformació per a empatar. De tota manera, els irlandesos han defensat aferrissadament, en algun moment amb els escocesos a mig metre de la línia d’assaig, però CJ Stander ha tallat la jugada i ha acabat amb l’esperança dels del Card.

Així doncs, primera victòria d’Irlanda al Sis Nacions 2020, no gaire convincent però com ha declarat Sexton en ser entrevistat per Virgin Media TV, no deixa de ser una victòria, sobretot en el primer partit, que dóna confiança per a la següent cita, que serà dissabte vinent, també a l’Aviva, contra Gal·les, un duel que fa aflorar la ferotge rivalitat esportiva entre els dos equips, molt més forta que no pas contra Anglaterra, que és més política.   

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt