Refugees Welcome a la segona samarreta del Bohemian

Refugees Welcome a la segona samarreta del Bohemian La samarreta del Bohemian amb el Refugees Welcome / Foto: Bohemian FC via FB

El Bohemian FC, el club de futbol del popular barri de Phibsboro (Dublin 7), torna a ser notícia per la seva segona equipació, que durant aquesta temporada 2020 lluirà el lema “Refugees Welcome” al davant i “Love Football, Hate Racism” al darrere, just a sota el coll i en lletra més petita. La iniciativa, en què també participa Amnistia Internacional, s’emmarca en la cultura integradora del club, que té alguns seguidors i jugadors que han treballat força per a millorar la vida social d’alguns refugiats arribats a Irlanda.

ACTUALITZACIÓ 12/09/2020: la venda de la samarreta Refugees Welcome ha generat un benefici de deu mil euros, que servirà per a comprar trenta-cinc ordinadors a estudiants que són al sistema Direct Provision a l’espera que es resolgui la seva sol·licitud d’asil a Irlanda. Més informació AQUÍ.

En aquest sentit, el club ja ha aplicat el lema de la samarreta i molt sovint s’ha convidat refugiats acollits al sistema conegut com a Direct Provision -que són uns centres d’internament, normalment formats per barracons al mig del no res, on els refugiats esperen que es resolgui el seu expedient- a presenciar els partits de l’equip al Dalymount Park, l’atroninat estadi de Phibsboro que hauria de ser remodelat en el futur.

De fet, un dels objectius d’aquesta iniciativa és afegir-se al clamor de moltes organitzacions de drets humans que demanen el tancament d’aquests centres que, darrerament, han aparegut als mitjans perquè ningú els vol a prop de casa seva, fins al punt que s’han cremat hotels en desús que havien d’acollir refugiats.

D’altra banda, la temporada passada la segona samarreta del Bohemian -que vesteix quan juga com a visitant- ja va ser notícia perquè hi volien posar la cara del Bob Marley, que havia fet un concert al Dalymount Park el sis de juliol de l’any 1980, però un problema de drets d’imatge ho va impedir i al final es va dibuixar un puny i una banda vertical amb tres línies, una verda, una groga i una vermella, és a dir, els colors del moviment rastafari.

La podeu comprar per 35 euros a la botiga online del club -> AQUÍ.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt