El derbi dublinès només se suspèn a la pantalla d’RTÉ

El derbi dublinès només se suspèn a la pantalla d’RTÉ La tempesta Dennis per sobre del Dalymount Park / Foto: Met Éireann

L’inici de la lliga irlandesa de futbol, l’SSE Airtricity League, tenia un plat fort amb la disputa del derbi dublinès entre el Bohemian FC i el Shamrock Rovers, un partit d’alta tensió, tant a la gespa com a la graderia -totes les entrades venudes-, que perillava pels efectes de la tempesta Dennis -la segona amb prou força perquè li assignin un nom de la llista conjunta entre Irlanda, el Regne Unit i els Països Baixos que creua Irlanda en només una setmana-, sobretot per les fortes ràfegues de vent i els intensos ruixats puntuals.

Com d’habitud, unes hores abans del partit, l’àrbitre Rob Hennessy ha inspeccionat el terreny de joc del Dalymount Park i ha considerat que la gespa estava en unes condicions acceptables per a la disputa del matx. Tanmateix, més enllà de la gespa, l’estadi, situat al popular barri de Phibsboro (Dublin 7), cau a trossos, amb unes estructures que s’han mantingut dempeus mitjançant treballs molt puntuals i que són un dels motius principals pels quals l’ajuntament té previst de remodelar el recinte de dalt a baix d’aquí a uns mesos.

Amb tot, els que sí que han suspès el derbi han estat els de la cadena de televisió pública RTÉ, que han considerat que les condicions al Dalymount Park suposaven un risc massa alt per als seus treballadors. RTÉ ha emès un comunicat lamentant la suspensió de la retransmissió del partit adduint que la seguretat dels empleats passa per damunt de tot i ha convidat els interessats en el derbi a seguir-lo per RTÉ Radio 1.

D’altra banda, que retransmetin un xoc d’alta tensió com aquest per televisió és una mesura més -de les moltes que s’han endegat fins ara- que hauria de visibilitzar aquesta modesta lliga, ignorada per bona part dels afeccionats irlandesos, totalment pendents d’allò que facin els seus equips de la Premier League a l’altra banda de la Mar d’Irlanda.

És per això que ja hi ha hagut crítiques als responsables de la lliga, perquè no suspenent el partit es perd l’oportunitat que es retransmeti en directe un altre dia, a banda que, probablement, el fort vent i la pluja faran que el joc sigui molt deslluït.

També hi ha hagut crítiques per als responsables RTÉ, a qui alguns afeccionats, no gaire amants de la feina dels comentaristes de la casa i amb un cert acarnissament, els han suggerit que haurien pogut instal·lar una càmera en una bona posició de l’estadi i retransmetre el partit sense comentar-lo.

RESULTAT FINAL: dramàtica victòria del Shamrock Rovers per 0-1, que s’endú el derbi dublinès gràcies a un gol d’Aaron Greene (↓vídeo a sota↓) quan ja passaven tres minuts dels noranta reglamentaris. Curiosament i momentània, un cop acabat el partit hi ha hagut alguna ullada de sol i ha amainat el vent.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt