Mata-segells d'An Post i de Royal Mail dedicat a Charlton

Mata-segells d'An Post i de Royal Mail dedicat a Charlton L'exjugador Paul McGrath amb el mata-segells de Charlton / Foto: An Post

El proppassat onze de juliol va morir a vuitanta-cinc anys Jack Charlton, tota una llegenda del futbol, tant al seu país natal, Anglaterra, amb qui va guanyar la Copa del Món l’any 1966, com a Irlanda, equip del qual va ser seleccionador durant una dècada -del 1986 al 1996- i a qui va classificar per a dos Mundials i una Eurocopa. En el cas del Mundial d’Itàlia, l’any 1990, tot i ser eliminats a quarts de final pels amfitrions, els seguidors dels Boys in Green ho van celebrar com si haguessin guanyat el torneig.

Així doncs, essent una icona a banda i banda de la Mar d’Irlanda, An Post i Royal Mail han acordat d'aplicar un mata-segells conjunt en homenatge a Charlton, una iniciativa inèdita puix que no s’havia produït mai abans. De tota manera, tenint en compte que és un mata-segells i no un segell, no hi apareixerà la cara de Charlton sinó que hi haurà dibuixada una pilota de disseny vintage -amb pentàgons negres sobre fons blanc- i la inscripció Jack Charlton i 1935-2020 (foto a sota).

David Redmond, director general d’An Post, ha afirmat que Charlton sempre ocuparà un lloc especial al cor i a la memòria dels irlandesos després que l’anglès, que va ser nomenant ciutadà honorari d’Irlanda, oferís al futbol de l’illa molts dies de glòria i orgull i és que només cal repassar les imatges de la gernació que va rebre l’equip a Dublin després de tornar d'Itàlia -amb double decker descapotable inclòs- per a entendre-ho.

Per la seva banda, Stuart Simpson, director general de Royal Mail, ha recordat que Charlton fou un heroi a Anglaterra i a Irlanda i és per això que l’ocasió és del tot indicada per a emetre un mata-segells conjunt entre les dues companyies de serveis postals.

El mata-segells, que es va començar a estampar ahir dilluns a tot el correu d'Irlanda i Anglaterra i que es farà servir durant tres setmanes fins al 9 d’agost, podria esdevenir una peça de col·leccionista i es preveu que alguns dels afeccionats més nostàlgics guardin els sobres com un tresor.

 

 

 

Torna a dalt