Quins grans esdeveniments esportius us interessen més?

Quins grans esdeveniments esportius us interessen més? Partit de la selecció irlandesa de futbol / Foto: Liffey

Tot i que cada vegada hi ha més grans esdeveniments esportius que només es poden mirar per la tele si abans es passa per caixa i es paga a algun operador de televisió privat, encara hi ha competicions que, perquè són d’alt interès general, s’han d’emetre obligatòriament en obert; és el cas dels Jocs Olímpics, de les finals del campionat All-Ireland de hurling i de futbol gaèlic, dels partits de la selecció irlandesa de futbol a l’Eurocopa i al Mundial o dels de la de rugbi a la Copa del Món. Podeu veure la llista completa AQUÍ.

Amb tot, ara, com que el govern sap que sobre gustos no hi ha res escrit, la ministra d’Esport i Mitjans, l’ecologista Catherine Martin, ha anunciat una consulta a fi de saber quins són els esdeveniments que els ciutadans consideren de més interès i quins no; en aquest segon cas, es podrien retirar de la llista de restransmissions imprescindibles, això sí, s’haurà de respondre d’una manera elaborada i donant una raó de pes. La consulta és per internet (la podeu trobar AQUÍ) i per correu postal i romandrà oberta fins al vint-i-u de gener vinent.

De tota manera, no hi haurà barra lliure i s’haurà de complir amb la legislació europea, que aplica quatre criteris, dels quals se n’han de complir, pel cap baix, dos: que sigui d’interès de més gent que la que acostuma a seguir aquell esport, que representi un fet cultural distintiu per a bona part de la població, que hi participi una selecció nacional i que anteriorment, quan s’ha emès de franc, hagi tingut una audiència rellevant.

Segons la ministra Martin, retransmetre grans esdeveniments esportius en obert és molt important per a la cohesió social, perquè crea un fort sentiment de comunitat i d’orgull de pertinença nacional; per contra, això no passa quan s’ha de pagar una subscripció, atès que s’exclou la part de la població amb menys recursos econòmics.

Font: The Journal.ie

 

Torna a dalt