Bono i The Edge continuen sense trobar Jason McAteer

Bono i The Edge continuen sense trobar Jason McAteer Jason McAteer en el seu cameo a We Are The People / Captura Youtube

Una de les cançons més conegudes d’U2 és I Still Haven’t Found What I’m Looking For (Encara no he trobat allò que cerco) i si allò que cerquen en Bono i companyia és Jason McAteer, doncs es confirma que el títol de la cançó continua plenament vigent perquè, per ara, no es trobaran, tot i que ambdues parts apareixen al videoclip de We Are The People, la cançó oficial de l’Eurocopa 2020 que es disputarà aquest estiu.

La història de la desavinença va començar el setembre del 2001, amb McAteer jugant contra els Països Baixos al vell Lansdowne Road i U2 preparant-se per al concert d’aquell vespre a Slane Castle (Comtat de Meath), una de les cites musicals més importants del calendari de concerts a Irlanda durant l’estiu que, d’altra banda, com molts altres esdeveniments multitudinaris, s’ha vist alterada per la pandèmia.

A Lansdowne Road, McAteer va marcar el gol de la victòria que enviava els Boys in Green cap a la Copa del Món que l’any següent es disputaria a Corea del Sud i al Japó, en un partit que va ser retransmès en directe a Slane Castle mitjançant les pantalles gegants que després s’utilitzarien per a l’espectacle audiovisual del concert; Bono va reconèixer que aquell matx havia estat el millor teloner de tota la carrera de la banda.

De fet, Bono estava tan emocionat amb el bon ambient que havia creat aquella victòria que va trucar al fisioterapeuta de la selecció irlandesa i li va demanar que li digués a McAteer que el volia veure aquell vespre a l’escenari d’Slane, posant a la seva disposició un helicòpter a fi de facilitar el desplaçament, atès que hi havia unes 80.000 persones i arribar al concert per carretera des de Dublin seria una mica complicat.

De tota manera, McAteer va pensar que era una broma i a més havia promès al seu amic i també futbolista John Aldridge d’anar de festa amb ell després del partit, una sortida nocturna que, com va reconèixer McAteer uns anys després (vídeo a sota), va ser, en paraules textuals, una shit night (una nit de merda); al vídeo també assegura que no va saber què havia passat a Slane fins un any després, quan en un bar de Las Vegas algú li ho va comentar.

Què va passar a Slane? Doncs que Bono, tot i la carabassa de McAteer, va fer diverses referències al jugador mentre interpretava el repertori de la banda dublinesa: durant la cançó New Year’s Day, Bono va embolicar-se amb una bandera irlandesa i va demanar a la multitud de tancar els ulls i d’imaginar que... era Jason McAteer!”; a la cançó Beautiful Day va canviar Day per Goal.

I ara, gairebé vint anys després, Bono i The Edge han fet la cançó de l’Eurocopa 2020 conjuntament amb el DJ neerlandès Martin Garrix, que només tenia cinc anys quan l’equip del seu país, llavors entrenat per Louis van Gaal, va perdre a Lansdowne Road, i amb un cameo -aparició espontània d’algú conegut- de McAteer (vídeo AQUÍ), és a dir, que la cançó té tots els ingredients de la història iniciada l’any 2001: U2, Jason McAteer i els Països Baixos.

D’altra banda, al vídeo oficial s’hi poden veure imatges de Dublin i la cançó fa referència a la ciutat -amb la frase de Dublin a Notre Dame-, però la capital irlandesa va perdre el seu rol com a seu del campionat arran de les restriccions per Covid-19, que no permetrien d’encabir un mínim del 25% d’espectadors a l’Aviva, que era un dels requisits de la UEFA. Així doncs, els tres partits de la fase de grups previstos per a Dublin es disputaran a Sant Petersburg i el de vuitens de final, a Londres.

Media

Torna a dalt