La lluita pels drets televisius deixa eir Sport fora de joc

La lluita pels drets televisius deixa eir Sport fora de joc Coça de Virgin Media Sport a eir Sport / Liffey

A final d’any, tots els canals d’eir Sport, la divisió esportiva de la plataforma digital eir, deixaran d’emetre després que una anàlisi econòmica de la companyia hagi determinat que seria millor de centrar-se en el negoci de la telefonia mòbil i d’internet. De tota manera, la notícia no ha causat cap sorpresa perquè, durant els darrers mesos, eir ja havia renunciat a comprar els drets dels esdeveniments esportius més importants, en no poder fer front a la competència que hi ha en aquest mercat, dominat per companyies que mouen molts diners.

A més, la seva manera de negociar sempre ha conservat alguns dels tics de quan era un monopoli estatal i es deia Telecom Éireann, fet que ha agreujat la situació i que ha provocat algunes disputes amb altres operadors amb qui tenia acords. En aquest sentit, l’agost passat, Virgin Media Sport li va etzibar una coça tallant-li el senyal del partit de quarts de final de la Champions League entre l’Atlético de Madrid i l’RB Leipzig al cap de vint minuts de joc per no haver-li pagat l’import que s’havia estipulat en el contracte signat per ambdues parts.

Així doncs, la seva història ha estat força curta, però intensa: eir va comprar la popular plataforma Setanta Sports l’any 2015 i un any després la va rebatejar com a eir Sports; durant els següents anys es va anar consolidant, amb una variada oferta que incloïa els esports amb més seguidors a Irlanda, com la Guinness Pro 14 de rugbi, la lliga anglesa de futbol, competicions europees, la lliga irlandesa i esports gaèlics.

Amb tot, entre la pandèmia, que va aturar moltes competicions la primavera de l’any passat reduint el nombre de subscriptors, el canvi de model de negoci amb l’emissió en obert de més esdeveniments i l’augment del preu dels drets, han fet que eir hagi acabat fora de joc. Pel que fa als treballadors, alguns ja han estat recol·locats en altres departaments de la companyia, d’altres ho faran en el futur, quan acabin les emissions, i n’hi haurà que podrien ser acomiadats.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt