Les Girls i els Boys in Green cobraran el mateix salari

Les Girls i els Boys in Green cobraran el mateix salari La selecció masculina de futbol / Foto: Liffey

La Federació Irlandesa de Futbol (FAI) va emetre ahir un comunicat informant que ha arribat a un acord a tres bandes -Federació, selecció femenina i selecció masculina- perquè tothom cobri el mateix quan Irlanda disputi un partit internacional; la mesura també s’aplicarà en les participacions en fases finals, com una Eurocopa o una Copa del Món, en què els esportistes cobren per sobre de la tarifa habitual, i serà d’aplicació immediata coincidint amb els partits de la fase classificatòria per a Qatar 2022: els nois juguen demà contra Portugal i les noies el dia disset contra Geòrgia.

Segons explica el comunicat, els integrants de la selecció masculina han acceptat de reduir-se el salari que reben per partit, fet que sumat a la contribució de la FAI -que serà equivalent a la reducció dels nois- farà que el resultat final sigui que tothom cobri el mateix, malgrat que la federació no ha detallat els imports; amb tot, sembla que fins ara, ells cobraven 2.500 euros per barba i elles 500, per tant, molt probablement la tarifa unisex serà de 1.500 euros.

Òbviament, la capitana, Katie McCabe, ha mostrat la seva satisfacció per l’acord, afirmant que era un dia històric per al futbol irlandès i un pas endavant molt important per a demostrar al món què es pot aconseguir amb unitat, puix que ara oferiran les mateixes oportunitats a homes i dones. McCabe ha agraït Seamus Coleman -el capità- i els seus companys el suport en aquest assumpte, que ja feia mesos que es negociava.

Per la seva banda, Coleman ha assegurat que ell i els seus companys de selecció estan molt contents d’haver fet tot el possible perquè les jugadores internacionals irlandeses siguin tractades d’una manera igualitària i justa i que romanen totalment compromesos a aconseguir aquest objectiu junts. Coleman també ha afirmat que espera que aquest sigui un exemple seguit per molts altres països.

Torna a dalt