El Bohemian vol marcar territori al barri de Phibsboro

El Bohemian vol marcar territori al barri de Phibsboro Exterior del Dalymount Park, l'estadi del Bohemian FC / Foto: Liffey

Hi ha alguns clubs de futbol que són més que un club i a la lliga irlandesa, durant els darrers anys, n’ha destacat un: el Bohemian FC, el més que centenari club que és tota una institució al popular barri de Phibsboro (Dublin 7). De tota manera, per si de cas hi ha algú que encara no tingui clar qui mana en aquesta zona de la capital, el club ha fet una crida via xarxes socials per a estampar murals relacionats amb el Boh a les façanes laterals (gable) de les cases dels veïns que hi estiguin interessats. Per ara ja se’n poden veure alguns (tweet a sota) que, evidentment, tenen una marcada tonalitat roig-i-negra, com els colors de l’equip.

Segons el compte a Twitter del Bohemian, els veïns del barri que vulguin un mural dels Gypsies s’han de posar en contacte amb ells via missatge privat a fi de triar entre els diferents dissenys disponibles i un cop decidit, enviaran els artistes del club a fer la feina. Tanmateix, per a aquestes coses, en principi es necessita un permís del Comú, com ja va succeir amb un mural d’un noi a cavall pintat en una casa d’Smithfield (Dublin 7), que ha estat l’objecte d’una llarga batalla legal a tres bandes -propietari i Comú en contra, però llogater a favor- i tot i que s’hauria d’haver esborrat fa tres anys, el mural roman a lloc.

Tornant a Phibsboro, aquesta és la darrera iniciativa del Bohemian, però ja fa temps que, a banda del seu projecte esportiu, l’equip potencia molt l’aspecte social ajudant els col·lectius més desafavorits. En aquest sentit, el club ha destinat una part dels ingressos derivats de la venda de les seves samarretes a entitats que ajuden als sense llar o a comprar ordinadors per als menors atrapats a l’infame sistema per a refugiats sol·licitants d’asil conegut com a Direct Provision; en el primer cas, lluint publicitat de dues ONG i en el segon, estampant el lema Refugees Welcome a la seva segona equipació, que vesteix quan juga de visitant.

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt