Els sis de Beijing: Irlanda no és un país d’esports d’hivern

Els sis de Beijing: Irlanda no és un país d’esports d’hivern Els sis representants d'Irlanda als Jocs de Beijing / Team Ireland

Entre el quatre i el vint de febrer vinents se celebraran els Jocs Olímpics d’Hivern a Beijing, una cita en què, sense haver de ser vident ni tenir una bola de vidre que predigui el futur, Irlanda no destacarà gaire al medaller i és que els suaus hiverns provocats pel càlid corrent del golf limiten molt la possibilitat de practicar qualsevol esport inclòs a la cita olímpica, a banda que només hi participaran sis representants del Team Ireland, quatre dels quals repetidors perquè ja van ser a Pyeongchang l’any 2018.

A més, com sol passar en altres esports, com els futbolistes nascuts al Regne Unit que juguen amb els Boys in Green, no tots són nascuts a l’illa d’Irlanda -de fet, només un hi va veure la llum per primera vegada- sinó que tenen la nacionalitat per ser d’ascendència irlandesa, essent el clàssic dels clàssics la popularment coneguda com a granny rule, és a dir, la norma de la iaia, que permet d’obtenir la nacionalitat a tot aquell que tingui una àvia -o avi- nascuda a Irlanda, cosa que fa que, amb la immensa diàspora Irish repartida arreu del món, els qui defensen la samarreta verda provinguin d’un ampli ventall de països.

Aquests són els sis de Beijing:

Tess Arbez: de 24 anys i nascuda a Saint-Julien-en-Genevois, a l’Alta Savoia (França). Amb arrels a Carlow i a Dublin. Arbez va ser l’única representant femenina d’Irlanda als Jocs anteriors i competirà en proves d’esquí alpí. Estudia biomedicina a Ginebra.

Jack Gower: de 27 anys i nascut a la ciutat anglesa de Chichester. La seva àvia paterna va néixer a Dublin i després se’n va anar a viure a Skibbereen (Comtat de Cork). Debuta en uns Jocs i competirà en proves d’esquí alpí.

Thomas Maloney Westgaard: de 26 anys i nascut a Leka (Noruega). Pare noruec i mare de Galway. Repeteix en uns Jocs i competirà a les proves d’esquí de fons de 15, 30 i 50 km.

Brendan ‘Bubba’ Newby: de 25 anys i nascut a Cork; és l’únic dels sis nascut a Irlanda. Ja va ser a Pyeongchang, fent realitat un somni de quan era petit quan va anar com a espectador als Jocs de Salt Lake City. Competirà a les proves d’esquí acrobàtic.

Elsa Desmond: de 24 anys i nascuda a Anglaterra. La seva àvia paterna és de Ballyjamesduff (Comtat de Cavan) i el seu avi és de Cork. És el cas més curiós de tots perquè, a fi de poder competir per Irlanda, ella mateixa va muntar la Federació Irlandesa de Luge. Debuta en uns Jocs i també és la primera vegada que Irlanda té un representant en aquest esport. És doctora qualificada i va estudiar al prestigiós King’s College de Londres.

Seamus O’Connor: de 24 anys i nascut als Estats Units. Els seus avis paterns són de Drogheda (Comtat de Louth) i de Dublin. És el primer membre del Team Ireland que competeix en tres Jocs seguits, puix que ja va ser a Sotxi i a Pyeongchang. Participarà amb la seva taula de surf a la prova de halfpipe.

Come on Ireland! Eire abú!

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt