El Boh jugarà la Copa abillat com un seient de Dublin Bus

El Boh jugarà la Copa abillat com un seient de Dublin Bus La samarreta amb disseny de seient de Dublin Bus / Bohemian FC

Si hi ha un equip de la lliga irlandesa de futbol que destaca pel seu ampli ventall de samarretes, aquest és sense cap mena de dubte el Bohemian FC, tota una institució al popular barri de Phibsboro (Dublin 7), que a vegades és més que un club, més concretament una empresa tèxtil o botiga de roba, puix que a banda de la samarreta normal amb l’empresa de mobles Des Kelly com a patrocinador, durant els darrers anys n’ha tingut unes quantes més.

En aquest sentit, per a la temporada 2019, els de Phibsboro van dissenyar una samarreta amb la cara de Bob Marley a fi de commemorar el concert que el rei del reggae acompanyat per The Wailers va fer el sis de juliol del 1980 al Dalymount Park, l’atrotinadíssim estadi del club. De tota manera, una qüestió de drets d’imatge va obligar-los a canviar el disseny i finalment només es va incloure una banda vertical amb els colors del moviment rastafari -verd, groc i vermell- i un puny alçat; enguany, però, la segona equipació sí que inclou la cara de Marley després que s’arribés a un acord amb els tenidors dels drets d’imatge, Universal Music, amb una part dels beneficis anant cap al Moviment de Sol·licitants d’Asil a Irlanda (MASI).

Unes altres samarretes que van confirmar el vessant social dels Gypsies, que és el sobrenom del Boh, van ser la que duia el lema Refugees Welcome -amb part del benefici destinat a comprar ordinadors per als menors atrapats a l’infame sistema de sol·licitud d’asil conegut com a Direct Provision- o la de l’equip femení que duia les inicials de l’ICHH -Inner City Homeless Help, una ONG, ja desapareguda, dedicada a ajudar els sense sostre-.

I si el club és molt conegut pel seu vessant social, també ho és pel seu sentiment de pertinença a la capital, essent un dels seus lemes Dublin’s Originals. Així doncs, ara s’ha associat amb una altra institució de la ciutat, Dublin Bus, i durant la present edició de la Copa FAI jugarà abillat amb una samarreta que imitarà els seients de la companyia d’autobusos; a més, coincidint amb el Mes de l’Orgull, es destinarà el 10% dels ingressos a les ONG del ram associades amb cada entitat, LGBT Ireland per a Dublin Bus i ShoutOut per al Bohemian.

GALERIA DE FOTOS a sota

Ara s’haurà de veure si en cas que molts afeccionats abillats amb aquesta samarreta van asseguts a l’autobús, l’efecte òptic de camuflatge faci pensar als passatgers que pugin al vehicle que hi ha molts més seients buits que a la realitat.

Preus de les samarretes: 70€ per la talla adults i 35€ per la infantil; les podeu trobar a la BOTIGA online del Bohemian FC.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt