L’Ull de Falcó del Croker haurà de passar per l’òptica

L’Ull de Falcó del Croker haurà de passar per l’òptica L'Ull de Falcó denegant el punt de Shane Walsh / Pantalla Youtube RTÉ

Un ja molt llunyà primer de juny del 2013 la GAA va estrenar al Croke Park de Dublin el sistema conegut com a Ull de Falcó -Hawkeye en anglès-, descrivint aquesta tecnologia de darrera generació i propietat de Hawkeye -empresa del grup Sony- com l’ajuda que tant àrbitres com espectadors necessitaven a fi de saber si en els tirs entre pals més dubtosos, la pilota havia entrat o no, sobretot amb relació a l’altura.

Tanmateix, ben aviat hom va poder comprovar que el sistema no era gaire acurat perquè en algunes jugades en què per televisió es podia veure que la pilota havia passat clarament entre els dos pals, a la reproducció digital generada pel Hawkeye la imatge deia que no havia entrat, il·lustrant-ho amb la paraula Miss -errat- amb lletres ben grosses. A més, per si no n’hi hagués prou, la cosa agafava un aire encara més kafkià quan també s’anunciava que el patrocinador del sistema era Specsavers, una de les cadenes d’òptiques amb més botigues a l’illa.

I ara, nou anys més tard, el Hawkeye ha tornat a ser el protagonista pel mateix motiu després que a les acaballes de la primera part del partit de dissabte passat al Croker, que enfrontava els comtats de Galway i Derry a la semifinal de l’All-Ireland de futbol gaèlic, l’Ull de Falcó no va considerar vàlid el tir de Shane Walsh -jugador de Galway- i li va assignar un Níl -que vol dir No, en gaèlic-, reproduint la jugada de manera digital i fent passar la pilota per l’exterior, malgrat que era evident que havia passat entre pals. Finalment, després d’analitzar les imatges de televisió, el tir de Walsh va acabar comptabilitzat al marcador, fent que els dos equips anessin cap al vestidor empatats a 0-04.

D’altra banda, amb l’error flagrant de l’Ull de Falcó, la GAA va dedicir de donar-li un descans a la segona part i als partits del double header de diumenge. Durant aquesta setmana s’analitzarà el sistema, mirant de determinar què va fallar i en funció del resultat de la investigació es decidirà si aquesta tecnologia es fa servir de nou. Una altra opció seria de dur-lo a l’Specsavers, que continua sent el patrocinador del controvertit i gens fiable Hawkeye.

 

 

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt