51 anys després, el Boh fa tornar Pelé al Dalymount Park

51 anys després, el Boh fa tornar Pelé al Dalymount Park Mural de Pelé a la porta del Dalymount Park / Foto: Liffey

Quan a final de desembre de l’any passat es va anunciar la mort de Pelé, el món del futbol, de l’esport i persones de tots els àmbits van elogiar la figura del crac brasiler, no només al terreny de joc sinó també fora, un cop retirat. I a Irlanda, un dels clubs de futbol amb un vessant social més important, el Bohemian FC, l’equip del popular barri de Phibsboro (Dublin 7), van voler recordar-lo assegurant que, probablement, Pelé ha estat el jugador amb més talent que ha jugat mai al Dalymount Park, l’atrotinadíssim estadi dels Gyspsies.

↓ GALERIA DE FOTOS a sota ↓

En aquest sentit, Pelé hi va jugar l’any 1972 en un partit amistós entre el Santos i un combinat format per jugadors del Bohemian i del Drumcondra; el matx, jugat davant de 27.500 espectadors, va acabar amb victòria dels brasilers per 3 a 2. I ara el club ha volgut anar una mica més enllà en el seu particular homenatge a O Rei i ha pintat un mural en una de les portes del seu estadi, més concretament a Dalymount Lane, al vèrtex sud-est del recinte, on sobre un fons verd, el jugador -molt somrient- apareix vestit amb la samarreta canarinha acompanyat de la inscripció Pelé, Dalymount Park, 1972.

S’ha de dir que al Bohemian FC, amb això de pintar murals amb contingut futbolístic hi tenen la mà trencada perquè n’han fet uns quants, no només a les parets exteriors del seu estadi, alguns amb més gràcia que d’altres, sinó per tot el barri de Phibsboro, essent una manera de marcar territori. De tota manera, com que el nom del club és una mica llarg i no sempre hi ha prou paret, bona part dels murals llueixen la versió curta del nom: Bohs.

D’altra banda, fa uns dies el club va anunciar la creació d’una beca per a estudis musicals en què el beneficiari serà algú que estigui atrapat a l’infame sistema conegut com a Direct Provision, que és per on passen tots els refugiats que demanen asil a Irlanda. Els diners de la beca provenen del benefici de la venda de l’equipació com a visitant del Bohemian durant la passada temporada, en què hi havia estampada la cara de Bob Marley així com els cridaners colors del moviment rastafari. El motiu de triar Bob Marley és que el rei del reggae també va passar pel Dalymount Park, més concretament el 1980, on va fer un concert acompanyat de The Wailers.

Torna a dalt