L'illa d'Irlanda, un mes unida gràcies al futbol femení

L'illa d'Irlanda, un mes unida gràcies al futbol femení Les dues lligues d'Irlanda

A diferència del rugbi, en què no hi ha cap mena de separació entre la República i el Nord, el futbol a Irlanda sempre es divideix en dos, tant pel que fa a la competició per clubs com a la selecció nacional, sense que, per ara, s’albiri cap canvi en aquest camp. De tota manera, sembla que el futbol femení començarà a trencar el gel aquest estiu amb una competició en què participaran equips de les dues bandes, onze del Sud i cinc del Nord.

L’acord ha arribat després de molt de temps de negociacions, puix que era una mica difícil de quadrar agendes, i té l’objectiu d’omplir el buit que hi haurà al calendari futbolístic entre el final de la lliga i l’inici de la Copa del Món, que tindrà lloc a Austràlia i Nova Zelanda entre el vint de juliol i el vint d’agost. A més, s’espera que el factor novetat i el fet que juguin equips de tota l’illa generi expectació entre els qui habitualment no s’interessen pel futbol femení, que podran seguir els partits al camp o mitjançant la League of Ireland TV (LOITV).

El format de la flamant nova competició serà una lligueta de quatre grups de quatre equips, amb la disputa de tres partits, el divuit i el vint-i-cinc de juny i el dos de juliol. Després, el millor de cada grup passarà a la semifinal i els dos equips que superin aquesta ronda s’enfrontaran a la final el setze de juliol. Per ara no s’han detallat els escenaris dels partits ni la composició dels grups, que s’anunciaran més endavant.

La notícia del nou torneig estival ha estat molt ben rebuda per tothom i és que hauria de suposar un revulsiu per al futbol femení, atès que els enfrontaments entre equips que no acostumen a trobar-se al camp farà augmentar la competitivitat.

Els clubs participants són: Cliftonville, Crusaders, Derry City, Glentoran, Linfield, Athlone Town, Bohemians, Cork City, DLR Waves, Galway United, Peamount United, Shamrock Rovers, Shelbourne, Sligo Rovers, Treaty United i Wexford Youths. Un cas curiós és el del Derry City i és que l’equip masculí juga a la lliga irlandesa, però el femení ho fa a la nord-irlandesa.

Torna a dalt