Els Dubs celebren el retorn de la Sam Maguire a la ciutat

Els Dubs celebren el retorn de la Sam Maguire a la ciutat Celebració dels Dubs a Smithfield Square, Dublin 7 / Foto: Liffey

Diumenge passat, els de Dublin, coneguts popularment com els Dubs, van imposar-se a Kerry en la final de l’All-Ireland de futbol gaèlic disputada al Croke Park. I òbviament, l’endemà els jugadors ho van voler celebrar amb els afeccionats en un acte que va omplir la plaça d’Smithfield amb gent de totes les edats.

La festa va començar a dos quarts de set i a fi d’escalfar l’ambient la Gossip Band -la Banda del Safareig- va voler assegurar-se el tret amb clàssics que no fallen mai, com Take on me, Walking on Sunshine -malgrat que en algun moment va plovisquejar-, Brown Eyed Girl o Summer of 69, tot acompanyat amb imatges de la final de diumenge.

El mestre de cerimònia va ser el popular Marty Morrissey, que va animar el públic amb arengues enaltint els Dubs i que va acabar deixant-se anar ballant de bracet amb la cantant de la Gossip Band. D’altra banda, per la pantalla gegant hom podia seguir el recorregut de l’equip des de la Mansion House, la residència oficial del batlle, Daithí de Róiste, recentment estrenat al càrrec i que va mostrar la seva vena més artística interpretant The Rare Auld Times.

Un cop arribat l’equip, Morrissey va anar presentant tothom -staff tècnic, preparadors físics i finalment els jugadors- tot i que com sol passar amb els esportistes, les respostes a les qüestions de Morrissey no eren gaire elaborades i preferien fer cantar el públic. També hi va haver un regal per al jugador Brian Howard, que havia fet anys el dia anterior.

I com sempre, el moment més esperat va fer-se pregar, però els afeccionats van poder veure els seus ídols aixecant la Sam Maguire, que és el nom que rep la copa de campió de futbol gaèlic. L’acte va acabar de la manera més dublinesa possible: al so de Molly Malone, corejada pel públic, que també va fer onejar les banderes blau cel i blau marí dels Dubs. Up the Dubs!

Podeu mirar el vídeo a Liffey TV

Torna a dalt