Una enquesta revela que el rugbi és l’esport més popular

Una enquesta revela que el rugbi és l’esport més popular Una pilota de rugbi d'Irlanda / Foto: Amazon

Hi ha països que tenen un esport rei, que en cas del gros del continent europeu és, sens dubte, el futbol, però a Irlanda la cosa no és tan evident i les preferències estan molt repartides entre diversos esports, com així ho revela una enquesta feta per la companyia elèctrica Energia entre la seva clientela, que diu que el rugbi ocupa la primera posició, probablement perquè és l’esport que en l’àmbit internacional ha donat més alegries als irlandesos -sobretot al Sis Nacions-, això sí, deixant de banda l’alegria dels habitants dels comtats més llorejats en esports gaèlics, una pràctica que només es juga a Irlanda, o a ultramar, per la diàspora o per gent interessada en la cultura irlandesa.

En aquest sentit, entre els aproximadament mil participants a l’enquesta, els que prefereixen la pilota ovalada són un 31%, seguits dels de la pilota rodona de futbol normal, amb un 27%; curiosament, això vol dir que a un 58% dels que van respondre li agrada un esport... britànic. Després ja vénen els esports gaèlics, amb un 23% per al futbol i un 19% per al hurling i el camogie, que és la variant femenina del hurling masculí.

I tenint en compte que aquest divendres comença la Copa del Món de Rugbi, que tindrà lloc a França fins al 28 d’octubre, l’enquesta també demanava sobre el pronòstic per als boys in green, que sembla que tenen els afeccionats molt esperançats perquè un 74% creu que arribaran a les semifinals i un 44% que guanyarà, és a dir, que el darrer dia del Mundial veuran Johnny Sexton aixecant la copa a l’Stade de France.

D’altra banda, si Irlanda guanyés el campionat, hi ha un 52% d’enquestats que creu que el govern hauria de decretar un dia festiu per a celebrar-ho i un de cada deu, fruit de l’eufòria del moment, posaria al seu fill el nom d’algun dels jugadors.

Pel que fa al seguiment, un 61% assegura que té la intenció de mirar la competició i d’aquests, un 44% diu que mirarà de seguir tants partits com sigui possible i un 17% que només mirarà els matxs on jugui Irlanda. Afortunadament, en aquest Mundial l’horari és totalment acceptable perquè a França només és una hora més que a Irlanda, és a dir, res a veure amb quan es juga als Antípodes, que obliga molts a llevar-se ben d’hora.

 

Torna a dalt