The Back Page, al barri de Phibsboro, és més que un pub

The Back Page, al barri de Phibsboro, és més que un pub El Back Page, a Phibsboro Road (Dublin 7) / Foto: Liffey

A Dublin hi ha centenars de pubs, de tots els estils i de tots els formats, malgrat que, al cap i a la fi, no deixen de ser pubs; de tota manera, al popular barri dublinès de Phibsboro n’hi ha un que deixa molt clar -amb unes lletres ben grosses a la façana perquè ho vegi tothom- que no és un simple pub; en aquest sentit, The Back Page, a Phibsboro Road, és com el Barça, però en el gremi dels pubs, és a dir, més que un pub.

Això podria explicar-se pel fet que la seva oferta no només consisteix a servir pintes de cervesa i menjar, sinó que hi ha sala de festes, karaoke, dards, billar, futbolí, tenis taula, una sala de joc amb màquines recreatives i jocs de taula -com el Monopoly i el Risk-, als quals hom pot jugar de franc, tot i que s’ha de pagar un dipòsit de cinc euros. A més, el pub proposa un intercanvi a la clientela: tu em portes un joc de taula i jo te’l pago amb una beguda.

I òbviament, emulant el lema d’un club esportiu com el Barça, al Back Page la tele emet gairebé de manera continuada un ampli ventall d’esports, com futbol, tenis, esports gaèlics, rugbi o Fórmula 1. I com no podia ser de cap altra manera tenint en compte que és a Phibsboro, territori del Bohemian, l’equip del barri que juga a la lliga irlandesa de futbol, els partits dels Gypsies són una emissió fixa.

Pel que fa al menjar, també s’hi respira un ambient molt esportiu, sobretot a la Gazzetta, que és la carta de pizzes i amanides, que han estat batejades amb noms d’esportistes coneguts, tant d’irlandesos com d’estrangers: Sonia O’Sullivan, Katie Taylor, Eric Cantona, Steffi Graff, Goran Ivanisevic, Aytorn Senna, Stephen Kenny, Maria Sharapova o John McEnroe.

D’altra banda, el Més que un pub no és l’única cosa que hi ha pintada a les façanes del pub i és que en una de les parets laterals, també a la vista de tothom, hi ha una inscripció que anuncia als quatre vents que aquest noi, el Ronaldo, és un farsant, frase pronunciada l’any 2008 per l’exjugador reconvertit en periodista Eamon Dunphy després del partit d’anada de la semifinal de la Champions al Camp Nou entre el Barça i el Manchester United en què, segons Dunphy, el portuguès no va estar a l’altura, tot el contrari de Messi.

Torna a dalt