Royal Mail es fa enrere i pinta la bústia d’or per a Jason Smyth

Royal Mail es fa enrere i pinta la bústia d’or per a Jason Smyth El pintor i la bústia d'or a Eglington, Comtat de Derry / Foto: Eve Blair via Twitter

Royal Mail, l’empresa pública de serveis postals del Regne Unit, s’ha fet enrere i finalment ha pintat d’or la bústia de la població nord-irlandesa d’Eglinton (Comtat de Derry) d’on és originari el doble medallista paralímpic Jason Smyth, guanyador a la cursa dels 100 i els 200 metres llisos.

Aquesta pràctica es fa amb tots els esportistes olímpics que guanyen una medalla d'or però en el cas d’Smyth Royal Mail s’hi havia negat en un primer moment adduint que Smyth representava Irlanda i no la Gran Bretanya. A Irlanda del Nord hi ha unes 2.500 bústies i la d’Eglinton és la primera que perd el color vermell pel daurat.

Durant els anys més foscos dels “Troubles”, el conflicte nord-irlandès, aquesta població va rebre moltes famílies dels agents de la policia llavors anomenada RUC (Royal Ulster Constabulary) que la consideraven més segura que Derry i encara és un lloc on hi predomina l’unionisme.

Font: Irish Independent

Foto original

Torna a dalt