El Grand Prix de Cork torna 75 anys després

El Grand Prix de Cork torna 75 anys després Dos participants a Victoria Cross (Cork) als anys 30 / Foto: Discover Cork via Facebook

El proper 23 de juny la ciutat de Cork recuperarà simbòlicament el seu Grand Prix 75 anys després de la darrera edició. Aquesta cursa només va celebrar-se durant 3 anys, del 1936 al 1938, però va tenir un gran éxit de públic amb uns 70.000 espectadors vinguts de tot Irlanda, fins i tot amb trens especials des de Dublin, així com de l’estranger. A més, és l’única cursa automobilística a l’illa equiparable a l’actual Fórmula 1.

Chris O’Mahony, membre de l’entitat organitzadora Munster Vintage Motorcycle and Car Club, afirma que en l’edició del 1938 el més recordat va ser el Príncep Bira de Siam (actual Tailàndia), un aristòcrata del Sud-est asiàtic estudiant a Londres que va circular per alguns trams a 225 km/h sense cinturó ni casc. Nogensmenys, el guanyador de la cursa va ser el francès René Dreyfus al volant d’un Delahaye.

A l’edició d’enguany hi participaran cotxes construïts abans del 1950 i entre d’altres s’espera que hi hagi Ferraris, Maseratis, Bugatis i Alfa Romeos, alguns dels quals ja van ser presents a la cursa de fa 75 anys. Tot i que la ciutat de Cork ha canviat molt des del darrer Grand Prix, el circuit original de 9.6 km serà el mateix amb les modernes rotondes com a únics canvis. Es faran 3 voltes, a diferència d’antany quan se’n feien 33, és a dir, 320 km en total.

Vídeos de British Pathé aquí

Font: Irish Examiner i Irish Independent

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt