L’ull de falcó del Croker falla un punt claríssim

L’ull de falcó del Croker falla un punt claríssim El Hawkeye denegant el punt / Foto: pantalla RTÉ via The Journal.ie

Durant els darrers anys la GAA ha estudiat la possibilitat d’introduir el sistema “ull de falcó” al Croke Park de Dublin per tal d’assegurar-se que els punts durant els partits de hurling, o fins i tot de futbol gaèlic malgrat que en aquest cas la pilota és molt més gran, són legals. Fins ara el sistema havia estat únicament visual amb dos àrbitres situats a pal i pal vestint una exòtica bata blanca que els fa semblar metges; en cas que la pilota passi entre els dos pals aixequen la bandereta.

Però ahir, durant la semifinal “minor” de l’All Ireland de hurling entre els equips de Limerick i Galway, el Hawkeye, sistema que diuen que ha costat 200.000 euros a la GAA, va denegar un punt que era evident que havia passat entre els dos pals, fet que va obligar els responsables a desconnectar el sistema i ara han endegat una investigació; també han assegurat que no utilitzaran el sistema durant la final de l'All Ireland entre Clare i Cork.

La nota curiosa va ser que el patrocinador de l’ull de falcó és la cadena d’òptiques Specsavers, marca que, com es pot veure a la foto, apareixia sota la paraula “Miss” (fallat”), amb la qual cosa va sorgir la broma fàcil de dir que el sistema hauria de fer una visita a l’òptica per mirar-se la vista. Vídeo a sota. 

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hkG2

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt