The Guardian enalteix el hurling enfront del futbol anglès

The Guardian enalteix el hurling enfront del futbol anglès Enganxada entre un jugador de Cork i un de Clare / Foto: pantalla RTÉ

Tota una institució britànica com el diari The Guardian ha mostrat la seva admiració pel hurling, al que ha definit com a icona de la implicació i el coratge esportius. Fins i tot ha demanat a la Gaelic Athletic Association (GAA) que editi un DVD de la final del cap de setmana passat entre Clare i Cork a fi de meravellar el món amb aquest joc, que considera el més ràpid de tots els esports de contacte que es juguen sobre gespa.

En contraposició, el rotatiu britànic hi ha posat la Premier League, els jugadors de la qual ha titllat de “prima donnas” que només es mouen pels diners tot recordant que els “combatents” de la GAA no cobren i només juguen per amor a aquest esport i al seu comtat. A més, malgrat que reben moltes més trompades, no fan teatre i s’aixequen de seguida.

També destaca un fet habitual durant els partits d’esports gaèlics: les enganxades entre jugadors que sembla que hagin d’acabar en una batussa general però que al cap de 2 o 3 segons es separen i allà no ha passat res. En definitiva, tot un exemple d’esportivitat que també es dóna a la graderia, on les afeccions estan barrejades, o al pub després del partit, on per l’actitud de la gent no es pot saber qui ha guanyat.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/hohr

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt