Irlanda passa per sobre de Gal·les i comença a somiar

Irlanda passa per sobre de Gal·les i comença a somiar L'assaig de Paddy Jackson a les acaballes del partit / Foto: pantalla RTÉ

El d'ahir a l'Aviva era un partit que havia de començar a definir els equips amb possibilitats per guanyar el Grand Slam i la veritat és que només hi va haver un color sobre la gespa: el verd. Irlanda va fer el mateix joc que contra Escòcia que sense ser espectacular sí que va ser efectiu, combinant treballats assajos -amdós per part de nord-irlandesos, Chris Henry i Paddy Jackson- amb els xuts a pals de Jonnathan Sexton.

A destacar el joc dur practicat pels dos equips i és que si de cara a la gal·leria, per motius històrics, la rivalitat més forta d'Irlanda és amb Anglaterra, en l'aspecte esportiu i arran de diverses enganxades al llarg de la història del torneig hi ha una gran animadversió entre irlandesos i gal·lesos. Això va poder-se veure al camp amb diverses accions força dures com el placatge d'Scott Williams a Brian O'Driscoll que, curiosament, va acabar amb el gal·lès lesionat o la picabaralla després de l'assaig de Paddy Jackson.  

La casella irlandesa del marcador va començar a moure's gràcies als dos cops de càstig transformats per Sexton, que al minut 16 ja donava avantatge als del trèvol per 6 a 0. Abans d'arribar a la mitja part Chris Henry va estrenar-se amb un assaig que va començar a encarrilar el partit i que Sexton va reblar amb la conversió posterior (13-0).

La segona part va continuar amb la mateixa dinàmica i de mica en mica Irlanda va anar sumant més punts, amb dos cops de càstig transformats per Sexton i amb la cirereta del pastís, l'assaig de Paddy Jackson, que havia substituït Sexton. Els tres punts de Gal·les van venir d'un cop de càstig transformat per Halfpenny, jugador que en edicions anteriors havia estat el gran protagonista però que ahir a Lansdowne Road, juntament amb tot l'equip del drac, va veure's esborrat per una ordenada defensa irlandesa. Resultat final: 26-3. 

Amb tot, els irlandesos encaren amb molta confiança el partit contra Anglaterra a Twickenham d'aquí a dues setmanes, xoc que hauria de començar a perfilar el camí cap al Grand Slam tot i que enguany, en ser parell, els verds juguen els partits més difícils, contra Anglaterra i França, lluny de casa.

URL curta: ves.cat/iYKm

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt