Irlanda s’emporta el Sis Nacions en l’adéu de BOD

Irlanda s’emporta el Sis Nacions en l’adéu de BOD El selfie de Cian Healy and Co. / Foto: Cian Healy via Twitter

Malgrat que només calia guanyar França per un punt, les estadístiques no eren gaire favorables a Irlanda, que no guanyava a París des de l'any 2000 però, després de 80 minuts de, literalment, sang i suor, amdues coses a parts iguals puix que es van poder veure més ferides de sang que d'habitud, Irlanda va imposar-se per un ajustat 20 a 22 proclamant-se campiona per davant d'Anglaterra que, unes hores abans, havia apallissat Itàlia a Roma.

El partit va començar amb domini dels bleus que, després de dos cops de càstig transformats per Machenaud, van avançar-se 6 a 0 als deu minuts. Però a partir de llavors els verds van despertar-se i van començar a crear perill amb jugades de manual, sobretot avanços de la línia de tres quarts que van acabar amb un assaig de Sexton (20’) i un altre de Trimble (25’); aquest darrer seguit d'una conversió de Sexton que, durant la primera part, no va estar molt fi a l'hora de xutar a pals.

La reacció francesa va arribar cinc minuts després amb un assaig de Dulin i la posterior conversió de Machenaud, que van deixar el marcador en un 13 a 12 pels del gall al final de la primera part.

La segona part va veure com Irlanda agafava avantatge al marcador amb un assaig de Sexton (47’) i la posterior conversió que, sumats a un cop de càstig transformat pel mateix Sexton (52’), posava el marcador 13 a 22.

A partir de llavors els del trèvol van començar a defensar-se aferrissadament i només van concedir un assaig al francès Szarzewsi que, a passada de Bastareaud, va col·locar l'oval a la base del pal. A manca de dos minuts el francès Chouly va fer un assaig desfermant l'eufòria entre els afeccionats locals però l'àrbitre, seguint les instruccions del jutge de televisió, va anul·lar-lo en considerar que la passada anterior havia estat un forward, és a dir, que la direcció de la pilota havia estat endavant.

Durant els darrers dos minuts el joc va disputar-se a la zona de 22 irlandesa però els francesos no van ser capaços de trencar la defensa verda i el xiulet final va certificar Irlanda com a campiona del Sis Nacions cinc anys després de la darrera vegada, tot i que en aquella ocasió també va guanyar el Grand Slam (guanyar tots els partits).

La soferta victòria a l'Stade de France va ser la cirereta del pastís per a Brian O'Driscoll que, curiosament, va començar a forjar la seva llegenda al mateix escenari en un partit disputat l'any 2000 en què va fer tres assajos i que ahir tancava una etapa vestint la samarreta que l'ha convertit en mite, no només al seu país sinó arreu. O'Driscoll no va poder evitar d'emocionar-se al final de l'entrevista que li van fer els d'RTÉ que, molt professionalment i per no dramatitzar encara més el moment, li van donar les gràcies i el van deixar marxar.

URL curta: ves.cat/jszD 

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt