Dublin podria ser una de les tretze seus de l’Euro 2020

Dublin podria ser una de les tretze seus de l’Euro 2020 L'Aviva Stadium a Ballsbridge, Dublin 4 / Foto: Liffey

La Federació Irlandesa de Futbol (FAI) ha presentat la candidatura de Dublin per acollir algun partit de l'Eurocopa 2020 que per celebrar el seu 60è aniversari tindrà un format diferent: no hi haurà un país (o dos) organitzador sinó que els partits es disputaran en 13 ciutats europees. Les candidates guanyadores, se n'han presentat 32, s'anunciaran al setembre.

En cas que Dublin fos una de les seus, els partits, que serien com a mínim dos, es jugarien a l'Aviva Stadium i la FAI s'ha marcat com a objectiu aconseguir el “paquet” número tres, que consisteix en tres partits de la fase de grups i un partit dels setzens de final. El “paquet” número 1 consisteix en les dues semifinals i la final; entremig el “paquet” 2 amb quatre partits de la fase de grups i un de quarts de final.

Com que la UEFA vol que el torneig estigui molt repartit geogràficament Dublin tindrà com a màximes competidores l'escocesa Glasgow i la gal·lesa Cardiff. La capacitat de l'Aviva, 51.700 espectadors, el fa més adient pel “paquet 3” puix que per a la fase de grups es cerquen estadis amb aquest aforament.

Es calcula que cada partit podria aportar uns 20 milions d'euros a l'economia local i amb aquests ingressos en perspectiva la FAI, que ha rebut el suport incondicional de l'ajuntament de Dublin, no ha tingut cap problema per a respondre les 400 preguntes que li ha fet la UEFA.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/kkqo

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt