Croke Park Classic, poc d'esport i molt de sidral aeri

Croke Park Classic, poc d'esport i molt de sidral aeri El paracaigudista darrere la Hill 16 / Foto: cian257 via Instagram

Enguany, el partit de futbol americà entre dos equips de la lliga universitària nord-americana, que de tant en tant es disputa en algun dels estadis de Dublin i que dóna el tret de sortida a la temporada, ja havia escalfat una mica l'ambient pel fet d'haver desplaçat del Croke Park la repetició de la semifinal de hurling entre Kerry i Mayo, disputada ahir a Limerick i amb victòria per als del Kingdom; això va enutjar de valent els qui critiquen les institucions locals, en aquest cas la GAA, per plegar-se a les exigències dels yankees.

Els equips sobre la gespa eren el Penn State i la Universitat de la Florida Central i en ambdós casos era la primera vegada que jugaven un partit fora dels Estats Units. El matx no es va decidir fins al darrer moment, quan l'equip de Penn State va fer un touch down que va deixar el marcador final en un ajustadíssim 26 a 24. D'altra banda, el nombre d'espectadors va ser d'uns 55.000, 20.000 dels quals arribats de l'altra banda de l'Atlàntic i que han deixat a l'economia local uns trenta milions d'euros.

Tanmateix, el factor esportiu va ser el menys destacat, sobretot per als habitants de Dublin, i és que com a part de la festa, ja iniciada el dia abans al popular Temple Bar (Dublin 2) amb cheerleaders i tota mena de parafernàlia de barres i estrelles, algú va decidir de fer passar dos caces F16 a molt poca altura per sobre del Croke Park (vídeos a sota) i això va fer que tots els veïns residents a l'àrea d’influència de la ruta sentissin un soroll molt fort, com si un avió anés a estavellar-se sobre les seves cases.

Un cop sabut que eren dos F16 de l'exèrcit dels Estats Units arribats de la base anglesa de Mildon Hall, les xarxes socials van començar a bullir de mala manera i els internautes dublinesos van mostrar el seu malestar, tant per l'ensurt provocat pel soroll dels caces com perquè totes les alarmes de cotxes i cases que van disparar-se al seu pas.

Però no va acabar aquí el festival aeri perquè un paracaigudista que havia d'aterrar sobre la gespa de l'estadi i entregar la pilota del partit a l'àrbitre no va calcular bé i va acabar a la via de tren que passa just darrere de la mítica Hill 16, l'única graderia del Croker que, pel seu simbolisme, hom diu que va construir-se amb la runa dels Fets de Pasqua del 1916, va quedar sense remodelar i és molt més baixa que la resta. Afortunadament el saltador no va patir cap ferida i va poder anar caminant fins a l'estació de Drumcondra (Dublin 9), a banda que no es va haver de suspendre el servei de tren.

MediaTorna a dalt