Toc d'atenció per excés de banderes i gossos de colors

Toc d'atenció per excés de banderes i gossos de colors Una bandera de Donegal / Foto: Liffey

Els carrers dels comtats de Donegal i Kerry, els dos equips que diumenge jugaran la final de futbol gaèlic de l'All-Ireland al Croke Park, ja fa dies que són “víctimes” de la histèria col·lectiva amb banderes penjades arreu. El panorama als dos comtats té la mateixa tonalitat perquè tant Donegal com Kerry comparteixen colors: el groc i el verd.

De tota manera tant de fervor a l'hora de mostrar l'amor per uns colors genera un risc, sobretot si les banderes es pengen en pals de la llum. Això és del que ha alertat Arthur Byrne, cap de Seguretat i Salut a l'empresa elèctrica ESB, sobretot en el cas de Kerry, recordant que els pals no són per a penjar-hi banderes i que aquesta pràctica podria provocar alguna desgràcia. Byrne ha afirmat que únicament els treballadors d'ESB estan qualificats per a penjar objectes als pals de la llum.

Un altre camp on s'ha demanat contenció és a l'hora de pintar animals amb els colors del comtat. En aquest sentit el portaveu de la Societat Protectora d'Animals de Kerry, Harry MCDaid, ha recordat que la pintura no deixa transpirar la pell i la crema.

L'única cosa acceptable és tenyir la llana de les ovelles que pasturen pels prats sempre que no es faci amb una tinta agressiva. De fet, aquests dies ja es poden veure ovelles de color verd i groc pasturant pels prats de Donegal i Kerry.

Font: The Journal.ie i Herald

URL curta: scur.cat/DM60F0

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt