El Dalymount Park podria recuperar la glòria d’antany

El Dalymount Park podria recuperar la glòria d’antany El Dalymount Park de Phibsboro, Dublin 7 / Foto: Chr01 via Panoramio

L'any 2006 un dels cowboys del Celtic Tiger, el promotor immobiliari Liam Carroll, va oferir 60 milions d'euros però finalment el tracte no va materialitzar-se i el Dalymount Park va continuar exercint com a estadi per al club més longeu de Dublin, el Bohemian FC. Ara, malgrat la recuperació econòmica, diuen que els seus diversos pretendents, entre el quals hi ha l'ajuntament de Dublin, només n'ofereixen 3 milions.

La situació actual d'aquest estadi construït fa 113 anys al cor del popular barri de Phibsboro (Dublin 7) resumeix molt bé el que ha passat durant la crisi: projectes de gran envergadura ideats durant els anys bojos del Celtic Tiger que al final, a banda de no dur-se a terme, enfonsen el que hi havia abans que, sense ser gran cosa, funcionava.

Els problemes econòmics del Bohemians durant els darrers anys han fet que el seu estadi tingui diversos propietaris, que es reparteixen el recinte a parts desiguals. Els dos més coneguts són la NAMA, el banc públic d'actius tòxics, i el Zurich Bank, a qui el club deu 4 milions d'euros i amb qui es negocia per condonar-ne un milió.

En cas que l'ajuntament l'acabi comprant la jugada municipal podria ser a tres bandes perquè ja és el propietari del Tolka Park, el deteriorat estadi del Shelbourne situat a Drumcondra (Dublin 9). Segons sembla, el consistori podria vendre'l [el Tolka] i amb els diners recaptats enderrocaria el Dalymount Park per després construir un nou estadi, que seria llogat a la Federació Irlandesa de Futbol que, al seu torn, el llogaria al Bohemians i al Shelbourne. Bàsicament, es passaria de jugar en dos atrotinadíssims estadis a compartir-ne un de nou.

Fins als anys vuitanta el Dalymount Park havia acollit alguns partits de la selecció irlandesa, amb problemes d'excés d'aforament ben visibles, però la implementació d'estrictes mesures de seguretat per part de la UEFA i la FIFA van fer que tots els partits de la República d'Irlanda es juguessin a Lansdowne Road, ara anomenat Aviva Stadium. Entre d'altres curiositats de l'estadi hi ha el fet que hi va jugar el mític Pelé quan, l'any 1972, el Santos va disputar un partit amistós contra una selecció formada per jugadors de la lliga irlandesa.

Font: Irish Independent

URL curta: ves.cat/maxK

Foto original

 

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt