La selecció de la RD del Congo vesteix roba irlandesa
L'empresa de material esportiu O'Neills té gairebé el monopoli en el segment dels esport gaèlics, tant en roba com en material, però ara, per casualitat, podria començar una nova etapa en un mercat totalment desconegut: el de les seleccions africanes de futbol.
Segons Cormac Farrell, director de màrqueting de l'empresa, uns dies abans de Nadal van rebre un email demanant informació sobre la possibilitat de produir la indumentària per a un equip de futbol sense saber que es tractava d'una selecció africana participant a la Copa d'Àfrica, que durant aquests dies se celebra a Guinea Equatorial.
Quan van tornar de les vacances de Nadal van rebre més emails; en aquesta ocasió ja es percebia una mica d'urgència i ja es van identificar com a representants de la República Democràtica del Congo (RDC). Malgrat que una comanda d'aquestes característiques tarda setmanes a enllestir-se, puix que requereix de preparar el disseny, la personalització, fer probes i finalment la producció, el client ho necessitava per al cap de pocs dies.
A més, en casos com aquest s'ha de seguir un protocol molt estricte en relació amb la col·locació i la mida de logotips o escuts. Amb tot i després de treballar contrarellotge, la comanda va ser entregada a temps i els jugadors congolesos, coneguts com els “lleopards”, ja la llueixen al camp i a Twitter.
La raó per la qual el país africà ha triat una empresa tan poc coneguda en el món del futbol és que a un dirigent de la federació de futbol de la RDC que fa quinze anys que viu a Dublin li van encarregar solucionar el tema de la indumentària. La idea de contactar O'Neills li va venir del seu fill que, com molts dels nens irlandesos en edat escolar, practica esports gaèlics i la samarreta que duia aquell dia era, evidentment, O'Neills.
De moment l'empresa no ha signat cap contracte amb el país africà, només li ha fabricat unes quantes samarretes, però creu que els 77 milions d'habitants de la RDC són un mercat potencial força important, a banda dels diversos milions de congolesos que viuen a Europa.
Font: Irish Examiner
URL curta: ves.cat/maOD