Irlanda fa els deures a Roma però haurà de millorar

Irlanda fa els deures a Roma però haurà de millorar L'assaig de Conor Murray / Foto: pantalla RTÉ

El Quinze del Trèvol va començar ahir el Sis Nacions amb una victòria clara sobre Itàlia a l'Stadio Olimpico de Roma però haurà de millorar si vol guanyar el torneig perquè els transalpins van demostrar no estar a l'altura i apunten a cullera de fusta. De tota manera, els irlandesos, per jubilació de velles glòries o per lesions, van jugar amb molts jugadors que no han disputat gaires minuts en competicions d'alt nivell com el Sis Nacions i els va costar força entrar al partit. El català Jordi Murphy va jugar des del principi.

La primera part va ser força avorrida i va consistir en un duel de força que només va permetre anotar punts mitjançant la transformació de cops de càstig. En aquest aspecte cal destacar l'efectivitat d'Ian Keatley, que substituïa el lesionat Jonathan Sexton i que va complir magistralment el seu rol de xutador amb tres cops de càstig transformats durant la primera part que van deixar el marcador 3-9; el tres punts italians van venir d'un cop de càstig transformat per Kelly Haimona.

A la segona part la maquinària irlandesa va començar a rodar i va desbordar els azzurri, que no van poder fer res per aturar els embats verds en forma de dos assajos gairebé seguits, un de Conor Murray (foto) i un altre de Tommy O'Donnell, i les posteriors conversions, una de Keatley i una altra d'Ian Madigan, que van deixar el marcador final a 3-26. El proper partit, contra França el 14 de febrer a l'Aviva, serà la primera prova de foc en el camí per a repetir l'èxit de l'any passat.

URL curta: ves.cat/mbpU

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt