Irlanda s’imposa a França a base de cops de càstig

Irlanda s’imposa a França a base de cops de càstig Instant abans del primer xoc entre Sexton i Bastareaud / Foto: pantalla RTÉ

La fèrria defensa francesa no va permetre als del trèvol de fer cap assaig i és per això que tots els punts d'Irlanda van aconseguir-se mitjançant la transformació dels sis cops de càstig dels que va disposar, cinc de Jonathan Sexton i un d'Ian Madigan, que va haver de xutar quan Sexton era atès a la banda després d'un dels seus múltiples xocs violents contra Bastareaud.

Els francesos van ser totalment inoperants en atac durant els primers seixanta minuts i només van poder anotar dos cops de càstig, de la mà de Camille Lopez, que va transformar els dos primers i va fallar els dos següents. L'agressivitat francesa va tenir el seu moment àlgid al minut 52 quan Pascal Papé va clavar el seu genoll a l'esquena d'Ian Madigan, acció que li va valer una targeta groga i 10 minuts d'expulsió. Al minut 60, una puntada de peu fora de lloc del verd Rory Best també li va suposar una groga.

Malgrat el domini irlandès durant bona part del partit, un assaig de Taofifénua als 70 minuts va posar el marcador en un 18-11 que deixava el partit molt obert tot i que, afortunadament per a Irlanda, Lopez va fallar la conversió. Els darrers deu minuts van ser un atac constant gal que va mostrar el seu costat més competitiu però que finalment no va poder fer res per a evitar la victòria irlandesa.

El jugador més valuós del partit va ser Sexton, no només pels cinc cops de càstig transformats sinó per haver aguantat tots els embats de Bastareaud, que després de tres xocs cap contra cap li van deixar un ull ben inflat. El català Jordi Murphy va jugar els darrers vint minuts i continua demostrant que Joe Schmidt compta amb ell.

El proper partit serà el més important de tots i és que descartarà un dels dos equips que encara poden guanyar el Grand Slam, Irlanda i Anglaterra. Serà a l'Aviva Stadium l'1 de març a les 15h (GMT).

URL curta: ves.cat/mbDb

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt