El Sis Nacions hauria de seguir emetent-se en obert

El Sis Nacions hauria de seguir emetent-se en obert Jugada de l'Irlanda - França d'enguany / Foto: pantalla RTÉ

Probablement influenciat pel fet que Irlanda n'ha guanyat les dues darreres edicions el ministre de Comunicacions, Alex White, ha assegurat que el Sis Nacions, el torneig més antic del món que encara es juga, hauria d'emetre's en obert mitjançant les televisions terrestres, és a dir, les que no són via satèl·lit.

Així doncs, White té la intenció de dur el tema a les reunions del govern per tal d'incloure'l a la llista d'esdeveniments d'interès especial com ja ho són les finals de la GAA o els partits de la selecció de futbol. Segons White, la pregunta que hom s'ha de fer al respecte és si la retransmissió dels partits del Sis Nacions són importants per als irlandesos.

En aquest sentit, veient les dades d'audiència d'alguns dels partits d'enguany la resposta és força clara: el partit contra Anglaterra, l'etern rival, va tenir 1,1 milions de teleespectadors i el d'Escòcia, el darrer i que gairebé feia Irlanda campiona, 850.000.

La decisió final es prendrà després de reunir-se amb les diverses parts interessades com les televisions terrestres RTÉ, TV3, TG4 i UTV així com l'IRFU (Federació Irlandesa de Rugbi i Futbol), que s'espera que sigui la menys favorable amb aquesta idea perquè a fi d'obtenir uns sucosos ingressos veia amb bons ulls oferir els drets al millor postor, que solen ser les cadenes per satèl·lit, totes de pagament.

Font: The Journal

URL curta: ves.cat/mc1m

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt