La mà de Thierry Henry va reportar 5 milions d’euros

La mà de Thierry Henry va reportar 5 milions d’euros Cartell de Paddy Power sobre la mà de Thierry Henry / Foto: Liffey

Durant el partit entre França i Irlanda, jugat l'any 2009 i classificatori per a la Copa del Món que va celebrar-se a Sud-àfrica l'estiu del 2010, una mà claríssima de Thierry Henry (vídeo a sota) amb gol posterior de William Gallas va donar el passi a la fase final als francesos però sembla que la broma no li va sortir de franc a la FIFA que, a fi d'evitar una possible milionària reclamació legal, va donar un crèdit de 5 milions d'euros a la FAI (la Federació Irlandesa de Futbol).

El motiu del que la FIFA anomena “préstec” no sembla gaire clar i segons han afirmat ambdues parts, era un avanç per la possible classificació d'Irlanda per a la Copa del Món del 2014 al Brasil, que no va ser el cas. El “préstec” va ser condonat l'any 2014 i ara ha sortit a la llum com un assumpte més de tot l'escàndol que ha envoltat la FIFA durant les darreres setmanes.

Els diners del “préstec” van ser destinats a eixugar el deute contret amb la construcció de l'Aviva Stadium però, malgrat que els diners els va pagar la FIFA i no el contribuent, el president de la FAI, John Delaney, haurà d'aclarir si els diners van servir més aviat per a silenciar Irlanda, fet que seria un insult a la dignitat de l'equip i dels afeccionats. Segons Delaney, la FIFA sabia que l'afer de la mà d'Henry hauria estat una llarga batalla legal així que va decidir pagar; això sí, va aprofitar per a burlar-se de la proposta de la FAI d'incloure Irlanda com a 33è equip a Sud-àfrica 2010 i des de llavors les relacions entre els dos organismes han estat forç tenses.

Font: RTÉ

URL curta: ves.cat/meuj

Media

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt