El Croker vol fer fora els coloms amb un falcó

El Croker vol fer fora els coloms amb un falcó El Croke Park de Dublin / Foto: skylinecrokepark.ie

Durant els quarts de final del GAA All Ireland del cap de setmana passat els jugadors que van disputar els partits van compartir el camp amb una colònia de coloms que no necessàriament eren afeccionats als esports gaèlics però si a les llavors que hi havia a la gespa. La situació va agreujar-se el diumenge durant el Kilkenny - Waterford, quan als coloms s'hi van afegir unes dues-centes gavines. Les aus només s'apartaven, tot i que sense anar gens lluny, si el joc es disputava a la zona on eren però després recuperaven la posició.

Segons Peter McKenna, director del Croke Park, durant aquestes darreres setmanes i a fi de mantenir la gespa en un estat òptim després de tres concerts multitudinaris, s'hi han llençat llavors i els coloms, la majoria dels quals dormen sota cobert gràcies al pont del ferrocarril que hi ha al costat de l'estadi, s'afarten; en paraules de McKenna, “és com un McDonalds i els coloms troben les llavors molt saboroses”.

Així doncs, el Croke Park ha contractat els serveis professionals d'un falcó que hauria de posar una mica d'ordre sobre la gespa espantant els invasors que pispen les llavors. Els primers resultats s'haurien de veure avui diumenge durant les semifinals Minor però, històricament, la relació entre el Croker i els falcons no ha estat gaire bona.

En aquest sentit, l'any passat, un falcó, anomenat Flash, havia de dur el xiulet a l'àrbitre volant des del sostre d'una de les tribunes fins a la posició de l'àrbitre a la gespa però no va sortir bé i el Flash va volar cap a una altra tribuna. L'altra mala experiència va ser ara fa dos anys a l'inici de l'ús de la tecnologia “ull de falcó”, que en punts dubtosos ha de determinar si l'sliotar (la pilota de hurling) ha passat entre els dos pals, que no va atorgar un punt quan era evident que sí que ho era, amb l'agreujant que el sistema estava patrocinat per la cadena d'òptiques Specsavers.

Font: Herald

URL curta: ves.cat/mfj5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt