Els Dubs guanyen la 25a Sam Maguire en derrotar Kerry

Els Dubs guanyen la 25a Sam Maguire en derrotar Kerry Stephen Cluxton, capità dels Dubs, aixecant la Sam Maguire / Foto: pantalla RTÉ.ie

La pluja moderada però molesta que ha caigut durant tot el partit al Croker ha fet que la final de futbol gaèlic d'enguany entre Dublin (els Dubs) i Kerry (el Kingdom) hagi estat molt deslluïda i probablement no serà recordada pel que s'ha vist al terreny de joc. Això queda reflectit en el curtíssim resultat que hi havia al marcador just després del xiulet final, 0-12 a 0-09 per als Dubs, unes xifres més pròpies d'una mitja part.

Els de la capital han engegat molt bé i han anotat el seu primer punt als setze segons però després hi ha hagut alternança al marcador fins al moment en què els Dubs han empatat a 0-04, punt a partir del qual ja han anat sempre per davant. L'avantatge s'ha ampliat just abans de la mitja part, en què Dublin dominava Kerry per 0-08 a 0-04.

A la segona part Kerry ha anotat dos punts molt aviat, fet que semblava preveure que el partit s'igualaria una altra vegada però ha estat un miratge i el joc ha tornat a agafar la mateixa apatia que a la primera, amb llargs minuts sense cap punt i amb moltíssimes errades a l'hora de xutar a pals, probablement perquè la pilota era molla i perquè els jugadors relliscaven molt sovint.

El moment decisiu del partit ha arribat a tres minuts del final, amb un marcador de 0-11 a 0-08 favorable als Dubs, quan a Killian Young (Kerry) li ha relliscat la pilota de les mans a pocs metres de la porteria, evitant així que pogués marcar un gol que hauria suposat l'empat. Just després Dublin ha anotat un punt que li assegurava la Sam Maguire (nom que rep la copa de futbol) per vint-i-cinquena vegada, la tercera en els darrers cinc anys. De tota manera, encara queden molt lluny de Kerry, que l'ha guanyada en trenta-set ocasions.

URL curta: ves.cat/mfL1

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt