La final de la Copa d'Irlanda acaba essent unisex

La final de la Copa d'Irlanda acaba essent unisex Foto de família de les campiones del Wexford Youth / Foto: FAI via FB

Ahir es disputaven a l'Aviva Stadium les dues finals de la FAI Cup, la copa que rep el nom de la Federació Irlandesa de Futbol (FAI), primer la de la categoria femenina i després la masculina. Una de les raons per jugar les dues finals el mateix dia és que d'aquesta manera les graderies de l'estadi no es veuen tan buides i és que la lliga irlandesa de futbol, eclipsada per la Premier League anglesa, passa totalment desapercebuda.

Els 90 minuts de la final femenina, disputada entre les noies del Wexford Youths i les del Shelbourne, van acabar amb empat a un, amb un gol del Wexford a les acaballes del partit que suposava haver de jugar la pròrroga. Els 30 minuts addicionals van acabar sense canvis al marcador, per la qual cosa la final es va haver de decidir mitjançant el llançament de penals.

Amb tant de temps afegit es va donar la situació que els jugadors de Cork City FC, que jugaven la final masculina contra el Dundalk a partir de dos quarts de quatre, van sortir al camp a escalfar quan les jugadores del Wexford i del Shelbourne es preparaven per començar la tanda de penals, fet que va encendre la polèmica, a la tele i a les xarxes socials.

Les crítiques van anar en dues direccions: cap als jugadors del Cork, a qui van acusar de no ser gens respectuosos amb les seves companyes de professió tot recordant que a l'estadi hi ha tot tipus d'instal·lacions que permeten fer l'escalfament i que tampoc els venia de 10 minuts. També va rebre la FAI per no haver previst aquesta situació ni tenir un pla de contingència.

Pel que fa al resultat, a la final femenina el Wexford va imposar-se a la tanda de penals per 4 a 2 i a la final masculina va ser el Dundalk qui, amb un gol de Richie Towell a la segona part de la pròrroga, va alçar-se com a campió.

Font: The Journal.ie

URL curta: ves.cat/mgtY

Foto original

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt