Irlanda perd contra Anglaterra però mostra actitud

Irlanda perd contra Anglaterra però mostra actitud Jugada a les acaballes del partit / Foto: pantalla RTÉ.ie

El partit d'aquesta tarda contra Anglaterra a Twickenham es presentava força difícil atesa la poca experiència d'alguns jugadors irlandesos però, en general, l'equip ha mostrat actitud i en cap moment ha abaixat els braços. A destacar la millora en defensa, una de les assignatures pendents en els partits anteriors contra Gal·les i França, que ha aguantat força bé els embats de l'atac anglès, sobretot a la primera part.

Els primers quaranta minuts han estat de clar domini anglès tot i que això no s'ha traduït en cap avantatge significatiu al marcador, que a la mitja part era de 6 a 3 per als de la rosa. Tots els punts de la primera part han estat fruit de la transformació de cops de càstig, dos d'Owen Farrell per als anglesos (11' i 34'), que també n'ha fallat un, i un per a Irlanda de la mà de Jonathan Sexton (5').

Entre el minut 20 i el 30 Anglaterra hauria pogut fer diversos assajos però cap de les tres oportunitats més clares ha arribat a fructificar. La primera de Billy Vunipola, al minut 22, que ha estat molt murri agafant per sorpresa la defensa irlandesa però que ha perdut una mica de temps dubtant si el que feia era legal i ha acabat placat quan ja gairebé era a la línia d'assaig; la segona ha estat al minut 24 amb un possible assaig que l'àrbitre televisiu no ha atorgat puix que no hi havia evidència visual; i la tercera, al minut 28, quan la defensa irlandesa ha aturat la pilota sobre la línia d'assaig.

A la represa és quan Irlanda ha tingut el seu millor moment amb un assaig de Conor Murray al cap de cinc minuts que, amb la posterior conversió de Sexton, ha avançat els del trèvol (6 a 10). Tanmateix, la casella irlandesa no s'ha mogut més tot i que han tingut dues oportunitats que haurien pogut canviar les coses: una jugada de Rob Henshaw, que al minut 64 ha arribat a la línia d'assaig desequilibrat per un placatge i ha perdut el control de la pilota al darrer moment; i al minut 73, el debutant Josh van de Flier ha arribat a la zona d'assaig però, de nou, l'àrbitre televisiu no ha pogut atorgar l'assaig per manca d'evidència visual.

Per la seva banda, els anglesos, que no han dominat tant com a la primera part, han estat més efectius a l'hora d'anotar i amb el cop de càstig transformat per Farrell al minut 50 (9 a 10), l'assaig d'Anthony Watson al 57 (14 a 10) amb Farrell fallant la conversió i l'assaig de Brown al minut 62 (19 a 10) amb la posterior conversió de Farrell (21 a 10), s'han distanciat definitivament al marcador.

Així doncs, amb aquesta derrota Irlanda ja no té cap possibilitat de guanyar res i probablement quedarà a la zona mitja de la classificació perquè, a priori, hauria de guanyar els dos propers partits, que seran a casa i contra els dos equips que durant els darrers anys han estat lluitant per a evitar emportar-se la cullera de fusta, Itàlia el 12 de març i Escòcia el 19. 

URL curta: ow.ly/YPDka

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt