Els Nois de Verd fan que el futbol torni al Croke Park

Els Nois de Verd fan que el futbol torni al Croke Park L'interior del Croke Park / Foto: skylinecrokepark.ie

La GAA, l'Associació d'Esports Gaèlics, ha estat de sempre una aferrissada detractora dels esports considerats estrangers i el futbol, que té l'agreujant que va néixer a Anglaterra, és l'enemic número u de l'organització. De tota manera, en algunes ocasions molt concretes ha fet una excepció i ha deixat jugar partits de futbol o rugbi al seu santuari, el Croke Park de Dublin, com ara fa gairebé deu anys, durant l'enderroc del vell Lansdowne Road i la construcció d'un nou estadi, anomenat Aviva.

Ara, amb la classificació de la República d'Irlanda per als vuitens de final de l'Eurocopa, la GAA s'ha vist forçada a cedir davant dels embats del futbol i és que si bé la lliga irlandesa de futbol no li fa gens d'ombra, quan l'equip que representa el país participa en una competició que és un gran aparador internacional la cosa canvia i atrau tot l'interès esportiu de la majoria de la població, quedant la resta d'esdeveniments en un segon pla.

En aquest sentit, el Leinster Council, la branca de la GAA en aquesta província, a fi de no jugar-se-la amb una possible baixa assistència d'espectadors, s'ha vist obligat a modificar l'horari dels dos partits de diumenge corresponents a les semifinals de futbol del campionat provincial: el Kildare (els Lilywhites) – Westmeath passa de les dues a les quatre i el Dublin (els Dubs) – Meath (els Royals), tot un clàssic ple de rivalitat entre aquests dos comtats veïns, passa d'un quart de cinc a dos quarts de set.  

A més, els marcadors del Croker emetran en directe la segona part del França – Irlanda, que es jugarà a Lió a partir de les dues (GMT), i així evitar que els afeccionats arribin a l'estadi a darrera hora i es formin aglomeracions a les portes d'entrada, que obriran a partir de tres quarts de tres.

D'altra banda, l'ajuntament de Dublin ha anunciat que instal·larà una pantalla gegant a Smithfield Plaza (Dublin 7) per poder seguir el partit de l'Eurocopa en directe en una espècie de "fan zone". Antigament, aquesta gran plaça rectangular amb terra de llambordes havia estat un mercat de bestiar i malgrat que quan va ser remodelada fa uns anys es preveia de celebrar-hi grans actes, com concerts, mai no ha acabat d'aixecar el vol.

URL curta: bit.ly/28QZRrC

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt