Pat Hickey arrestat a Rio per revenda il·legal d’entrades

Pat Hickey arrestat a Rio per revenda il·legal d’entrades Pat Hickey obrint la porta a la policia / Foto: vídeo ESPN Brazil

Des que el dia 5 d'agost la policia brasilera va arrestar l'irandès Kevin Mallon, acusat de revendre il·legalment a preus desorbitats centenars d'entrades per als Jocs de Rio assignades al Comitè Olímpic Irlandès (OCI), l'afer no ha parat d'embolicar-se i avui ha estat detingut el president de l'OCI, Pat Hickey, un individu que reflecteix la part més fosca dels organismes esportius amb la utilització de pràctiques gens ètiques però molt esteses com l'amiguisme, el clientelisme i la compra de vots a fi d'aconseguir un objectiu concret.

Quan Mallon va ser arrestat, la policia va trobar gairebé 1.000 entrades a la seva habitació d'hotel i llavors va començar un serial en què tots els implicats han intentat fer veure que allà no passava res i que era un malentès, que tot allò era legal, fins i tot exigint a la policia que es disculpés. Mallon és el director de THG Sports, una empresa especialitzada en vendre paquets turístics per a grans esdeveniments esportius que ja va tenir problemes als Jocs de Londres i que no estava autoritzada a vendre entrades a Rio.

L'empresa que sí que estava autoritzada a vendre les entrades de l'OCI, Pro 10 Sports Management, va sortir en defensa de Mallon dient que treballava per a ells però la policia brasilera va continuar investigant i va emetre quatre ordres  de recerca contra d'altres directius de les empreses implicades, entre ells el fundador i director de Marcus Evans, Marcus Evans.

Veient la poca claredat de tot el sidral, el ministre irlandès d'Esports, l'independent Shane Ross, va desplaçar-se fins a Rio per saber què passava. Tanmateix, durant la reunió mantinguda amb Hickey, un gat vell que ja fa 28 anys que dirigeix l'OCI com si fos casa seva i que ja ha resistit els embats de diversos ministres del ram a qui no agradaven les seves pràctiques d'estil mafiós, va amagar el cap sota l'ala i seguint el consell d'un advocat, no va respondre les preguntes compromeses del ministre; només va limitar-se a dir que tot era legal i que no permetria la inclusió de cap persona externa a la investigació que duria a terme l'OCI.

De tota manera, això de pensar que hom està per sobre de la llei ha acabat avui quan la cosa ha anat a més i la policia ha arrestat Hickey que, com es pot veure en un vídeo difós per la cadena ESPN, ha obert la porta de l'habitació despullat. Segons algunes fonts, fruit de la tensió, Hickey, de 71 anys i que de jove va ser judoka, ha hagut de ser traslladat a un hospital en patir una indisposició. De moment se li han imputat tres càrrecs: facilitar la revenda il·legal d'entrades, formació d'un càrtel i publicitat il·legal. En cas de ser declarat culpable d'aquests delictes li podria caure una pena de fins a 7 anys de presó.

Pat Hickey és un exemple del que corre per alguns organismes irlandesos on els membres de la vella escola fan i desfan a la seva conveniència. La seva entronització va ser possible quan Hickey va adonar-se que cada federació irlandesa tenia un vot, independentment del nombre de practicants o de la popularitat; així doncs, des de la Federació de Judo va començar a fer amics a les altres federacions minoritàries i des que va accedir al càrrec l'any 1988 no ha parat d'acontentar-los, una pràctica que també ha dut a terme a nivell olímpic europeu, quan va començar a comprar vots als països sorgits del desmembrament de la Unió Soviètica.  

URL curta: bit.ly/2aZoP8U

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt