Westminster posa la FAI al punt de mira de la FIFA

Westminster posa la FAI al punt de mira de la FIFA Part commemorativa de la samarreta de l'Irlanda-Suïssa / Foto: Umbro Ireland via Twitter

L'11 de novembre és el Dia de l'Armistici, és a dir, el dia que va acabar la Primera Guerra Mundial, i és habitual que alguns ciutadans de la Gran Bretanya així com de països que llavors eren part de l'Imperi Britànic duguin a la solapa una rosella (poppy), una flor molt característica del paisatge als camps de Flandes, lloc on van tenir lloc les batalles més cruentes de la Gran Guerra, per tal recordar els soldats que hi van morir.

En el terreny esportiu, cada any, durant la jornada de la Premier League més propera a l'11 de novembre o en partits amistosos entre les seleccions dels països involucrats en el conflicte d'ara fa 100 anys un dels trets més importants en la vestimenta dels jugadors és el poppy.

De tota manera, de fa un temps algunes organitzacions esportives d'àmbit europeu, com la UEFA, o mundial, com la FIFA, han començat a posar restriccions amb el tema dels símbols polítics i aquesta setmana Anglaterra i Escòcia haurien de jugar els seus partits classificatoris per al Mundial de Rússia sense la rosella a la màniga.

Evidentment, els britànics, tan amants i defensors aferrissats dels seus símbols, han mostrat el seu total desacord i sembla que no faran cas de la FIFA; en aquest sentit, la primera ministra britànica, Theresa May, ha assegurat que Anglaterra i Escòcia duran el poppy independentment que rebin una sanció.

La polèmica ha arribat al Parlament britànic i fins i tot ha esquitxat Irlanda quan Damian Collins, diputat a Westminster, ha recordat que a l'amistós entre la República d'Irlanda i Suïssa del passat mes de març els de verd van dur una inscripció relacionada amb el centenari dels Fets de Pasqua (foto), que es commemorava aquells dies.

El fet havia passat totalment desapercebut, probablement pel poc interès que pot despertar un amistós entre Irlanda i Suïssa, però ara la FAI, la Federació Irlandesa de Futbol, ha rebut una notificació de la FIFA alertant que podria rebre una sanció amb caràcter retroactiu. Alguns dirigents de la FAI han mostrat la seva sorpresa perquè al matí del dia del partit ja van ensenyar la samarreta a l'àrbitre del partit, que hi va donar el seu vistiplau.

Font: Irish Independent

URL curta: bit.ly/2edS7XW

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt