El rugbi podria foragitar del Croker la final de futbol

El rugbi podria foragitar del Croker la final de futbol El "Dub" Stephen Cluxton aixecant la Sam Maguire de campió 2015 / Foto: pantalla RTÉ

Aquesta setmana s'han presentat els 12 estadis que formen part de la candidatura irlandesa per a organitzar la Copa del Món de Rugbi del 2023, entre els quals n'hi ha diversos que són d'ús exclusiu per a esports gaèlics però que la GAA s'ha compromès a cedir per tal de d'augmentar les possibilitats que Irlanda sigui escollida com a organitzadora i és que els estadis amb més capacitat que hi ha a l'illa, amb l'excepció de l'Aviva, són els d'esports gaèlics.

D'entre tots en destaca el Croke Park de Dublin, meca de la GAA, que hauria de ser la seu tant del partit inaugural com de la final. El partit que obriria el Mundial ja ha començat a crear maldecaps als organitzadors i a la GAA; en aquest sentit, el torneig s'hauria de disputar entre el divendres 15 de setembre i el dissabte 4 de novembre, per la qual cosa el primer partit es jugaria dos dies abans de la final de futbol de l'All-Ireland, que se celebra el tercer diumenge de setembre, el dia 17 en el cas de l'any 2023.

Així doncs, malgrat que encara manquen set anys, tant la GAA i l'IRFU, la Federació Irlandesa de Rugbi, ja hi han començat a pensar. De moment s'ha començat a estudiar dues opcions: traslladar el partit inaugural del Mundial a l'Aviva Stadium o avançar la final de futbol de l'All-Ireland una setmana per deixar marge en la preparació del terreny per al rugbi.

En el primer cas es podria fer puix que l'únic requisit de capacitat mínima de 60.000 espectadors, l'Aviva en té poc més de 50.000, només és per a semifinals i final; en el segon cas es correria el risc que hi podria haver una repetició de la final de futbol en cas d'empat, com ja va passar enguany entre Dublin i Mayo, i el partit, tot un esdeveniment que paralitza el país, no es podria repetir al Croker, essent la primera vegada que passaria això.

Font: Irish Independent 

URL curta: bit.ly/2fXSRxZ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt