La reacció d’Irlanda a Murrayfield arriba tard

La reacció d’Irlanda a Murrayfield arriba tard L'assaig d'Ian Henderson / Foto: pantalla RTÉ.ie

Irlanda ha començat amb mal peu l'edició 2017 del Sis Nacions amb una derrota contra Escòcia a Murrayfield. El partit ha tingut dues parts molt diferenciades, la primera amb domini irlandès, amb una possessió de pilota que doblava la del rival però amb els punts caient de la part escocesa, i la segona amb una reacció irlandesa que no ha estat suficient per acabar emportant-se la victòria d'Edimburg.

El partit ha costat molt d'engegar i durant els primers minuts hi ha hagut molt de joc al mig del camp sense cap jugada de perill. El primer assaig ha arribat al minut 8 quan després d'una bona estona amb l'atac dels del card assetjant la línia d'assaig irlandesa els escocesos han traslladat el joc cap a la dreta aprofitant que el gruix de la defensa rival era a l'esquerra i Stuart Hogg ha fet un assaig d'una manera relativament fàcil, 5-0. Creig Laidlaw ha fet la conversió, posant el marcador a 7-0.

A poc a poc Irlanda ha començat a dominar el joc i Escòcia ha renunciat a jugar, xutant pilotes cap endavant i centrant la seva estratègia a defensar-se aferrissadament dels embats verds. Al minut 20 Stuart Hogg, una altra vegada, a fet un assaig escapolint-se fàcilment de la defensa irlandesa, que ha mostrat problemes de coordinació entre línies, 12-0. Laidlaw ha convertit, 14-0.

La reacció irlandesa ha arribat al minut 25 quan Keith Earls ha plantat la pilota a la línia d'assaig escocesa després de rebre una passada de Simon Zebo que ha estat a punt de ser interceptada per un defensor. Després que l'àrbitre demanés l'opinió del jutge de televisió s'ha atorgat l'assaig i Irlanda ha retallat la distància, 14-5. Paddy Jackson ha errat el xut a pals posterior.

Al minut 28 ha arribat el tercer assaig escocès, més per demèrit de la defensa irlandesa que no pas per mèrit local. En un servei de banda a 5 metres de la línia d'assaig, en què en principi cada atacant hauria de tenir un defensor davant, l'escocès Alex Dunbar, que era a la segona posició de la línia de jugadors, s'ha trobat que no tenia ningú defensant-lo i després de rebre la pilota del company que feia el servei de banda ho ha tingut extremadament fàcil per arribar a la línia d'assaig, 19-5. Laidlaw ha transformat la conversió, 21-5.

Al minut 33 Paddy Jackson ha transformat un cop de càstig i ha posat el marcador a 21-8. Els darrers minuts de la primera part s'han disputat a prop de la línia d'assaig irlandesa però els embats escocesos han estat aturats. Simon Zebo ha interceptat la pilota i ha xutat endavant amb l’objectiu de recórrer tot el camp però les seves gambades han estat superades per les d'un defensor escocès, que ha arribat primer a la pilota. 21-8 a la mitja part.

La segona part ha estat una altra història, amb un domini irlandès total, tant de possessió com en anotació. Els primers minuts han estat un atac constant dels de trèvol, que ha donat el seu fruit al minut 47 quan Ian Henderson, després de dur l'aferrissada defensa rival d'una banda cap a l'altra ha fet un assaig plantant la pilota uns centímetres més enllà de la línia, 21-13. Paddy Jackson ha convertit el xut posterior, 21-15.

El domini verd ha continuat i Irlanda ha estat a punt de fer un assaig en diverses ocasions, com en un teva meva entre Conor Murray i Jamie Heaslip que ha estat interceptat a 3 metres de la línia d'assaig per un defensor o l'escapada per la banda de Rob Kearney, que ha estat invalidada en haver posat els peus fora del camp quan queia després de ser placat.

De tota manera l'esforç irlandès ha tingut premi quan Paddy Jackson, a empentes i rodolons i arrossegant-se sense que la pilota contactés la gespa, ha fet un assaig que posava els irlandesos a només un punt d'Escòcia, 21-20. La posterior conversió del mateix Jackson ha posat Irlanda per davant per primera, i darrera, vegada, 21-22.

Durant els minuts següents Irlanda ha estat “on fire”, amb un joc molt ofensiu i ràpid, però un cop de càstig en una posició força fàcil transformat per Laidlaw ha acabat amb l'avantatge irlandès, 24-22. Amb la pressió d'anar per darrere al marcador els de verd ja no han generat gaire més perill i els del card s'han dedicat a retenir la pilota a prop de la línia d'assaig irlandesa. Quan faltava un minut i mig l'àrbitre ha atorgat un altre cop de càstig a Escòcia i Laidlaw ha utilitzat els 90 segons permesos per picar-lo; així s'ha arribat als 80 minuts i la conversió ha deixat el marcador final a 27-22.

URL curta: bit.ly/2kdgtlV

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt