Irlanda aixafa la guitarra a una Anglaterra sense idees

Irlanda aixafa la guitarra a una Anglaterra sense idees Assaig de Iain Henderson / Foto: pantalla RTÉ.ie

Tot apuntava que Anglaterra guanyaria el Grand Slam, després d'haver guanyat els primers 4 partits del torneig d'enguany i amb 18 victòries consecutives comptant totes les competicions, però tant per la pressió de situacions com aquesta com pel joc ordenat d'Irlanda l'empresa anglesa no ha assolit el seu objectiu. De tota manera, Anglaterra ha guanyat el torneig; de fet, ja havia arribat a Dublin com a campiona.

El partit ha començat amb un joc molt influenciat per les circumstàncies, amb una Anglaterra molt pressionada pel fet de poder guanyar el Grand Slam i una Irlanda amb ganes de xafar la guitarra a l'etern rival. En aquest sentit, durant el primer quart d'hora Irlanda ha dominat en possessió, amb un 74%, i ambdós equips han jugat a veure-les venir, amb un joc conservador, sense perill i jugat a la zona central del camp.

La pluja intermitent que ha caigut durant el partit ha fet que molt sovint la pilota rellisqués de les mans dels jugadors, sobretot en accions de joc aeri, amb l'irlandès Jared Payne com a màxim damnificat.

Aquesta tònica ha acabat amb una escapada de Payne, que ha superat les línies de la defensa anglesa i després ha passat la pilota a Keith Earls, que ha estat placat a dos metres de la zona d'assaig.

Els primers punts han caigut del costat irlandès amb un cop de càstig transformat per Jonathan Sexton, 3-0, que ha estat respost per Owen Farrell 7 minuts més tard, també mitjançant un cop de càstig, 3-3. Tots els punts anglesos han estat aconseguits en xuts entre pals a pilota aturada.

Al minut 24 ha arribat el primer i únic assaig del partit, obra de Iain Henderson després de rebre la pilota de la melé a 3 metres de la línia d'assaig. L'acció ha hagut de ser validada pel jutge de televisió a fi de determinar si quan la pilota ha tocat la gespa encara era a la mà de Henderson, atès que just després de plantar l'oval no ha quedat entre la gespa i la mà sinó que ha sortit cap a una altra direcció, 8-3. Sexton ha transformat la conversió, 10-3.

Els darrers 10 minuts de la primera part han estat de clar domini irlandès, amb una Anglaterra inoperant i sense iniciativa que, probablement, en la preparació del partit no havia previst de trobar-se en aquesta situació.

La segona part ha començat sense gaires jugades de perill i els primers punts han arribat mitjançant un cop de càstig transformat per Farrell, que ha escurçat la distància al marcador, 10-6. A partir d'aquest moment els de la Rosa han començat a dominar, tot i que sense generar situacions de risc per als interessos verds. El domini anglès ha acabat quan Payne s'ha escapat entre els defenses anglesos però finalment ha estat aturat amb un placatge alt (per sobre de l'espatlla) de Billy Vunipola que no ha estat sancionat per l'àrbitre Jerome Garces.

El joc dur dels anglesos s'ha centrat a acarnissar-se amb Sexton, que ha rebut diversos placatges fregant la il·legalitat, fins al punt que el capità irlandès, Rory Best, ha anat a demanar-li a l'àrbitre que parés una mica d'atenció al tema.

Al minut 63 Sexton ha transformat un cop de càstig, 13-6, que ha estat contestat, una altra vegada, per un cop de càstig transformat per Farrell, 13-9. A partir d'aquell moment Anglaterra ha forçat la màquina, pressionada per haver de fer alguna cosa si volia endur-se el Grand Slam, però l'ordenada defensa irlandesa ha mantingut el joc a la zona central del camp.

Els darrers tres minuts del partit han estat de domini irlandès, que ha estat a punt de fer un assaig, amb els espectadors que omplien l'Aviva Stadium cantant l'emotiu Fields of Athenry en un ambient molt eufòric i és que, malgrat no haver guanyat el torneig, aixafar la guitarra a l'etern rival és un valuós premi de consolació.

Després del partit Anglaterra ha recollit les medalles i el trofeu de campió amb un cert gust agredolç perquè, malgrat haver guanyat el torneig, hauria estat molt millor guanyar el Grand Slam, sobretot perquè abans del partit tothom hi creia. Curiosament, Irlanda, que ha acabat segona, també va trencar la ratxa de 18 victòries consecutives de Nova Zelanda el novembre passat.

URL curta: bit.ly/2n1uep5

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt