El Linfield-Celtic al Windsor Park no serà el 12 de juliol

El Linfield-Celtic al Windsor Park no serà el 12 de juliol El Windsor Park de Belfast / Foto: pantalla youtube

Hi ha partits de futbol que just abans de començar o quan ja fa uns minuts que s'ha iniciat el joc, per alguna raó com mal temps o incidents, es posposen i es disputen un altre dia. En el cas del xoc entre el Linfield FC i el Celtic de Glasgow, corresponent a l'anada de la segona eliminatòria prèvia de la Lliga de Campions, el partit ja s'havia posposat fa unes setmanes, fins i tot abans que el Linfield FC es classifiqués per a aquesta ronda, atès que primer havia d'eliminar el La Fiorita de San Marino, com així ha estat.

Com que el pas de ronda per part del campió de la lliga nord-irlandesa era més que previsible i ja se sabia que el guanyador de l'elimiatòria s'hauria d'enfrontar al Celtic de Glasgow, en principi, el 12 de juliol, totes les parts implicades van voler curar-se en salut i ja es va decidir llavors que el partit es disputaria més tard. Primer s'havia parlat de jugar-lo el dia 11 però finalment, a fi d'evitar problemes, es va acordar de jugar el dia 14.

El motiu de tot plegat és que el Linfield FC es considera l'equip dels protestants i l'estadi on juga, el Windsor Park de Belfast, és un bastió unionista on també hi juga la selecció nord-irlandesa, amb el “God Save the Queen” cantat a ple pulmó i amb tot tipus de parafernàlia britànica a la graderia. Tot això fa que la selecció del Nord només tingui el suport dels unionistes i que molts jugadors catòlics prefereixin defensar la samarreta de la República d'Irlanda, com és el cas de James McClean.

Per contra, el Celtic de Glasgow representa el republicanisme irlandès, amb el Celtic Park essent un dels estadis del món on es poden veure més banderes irlandeses per metre quadrat, fins i tot més que un partit on jugui Irlanda.

A tots aquests ingredients només hi cal afegir que el 12 de juliol és el dia gran per als orangistes, que commemoren la victòria de Guillem d'Orange sobre Jaume II d'Anglaterra, que tenia el suport dels irlandesos, a la Batalla del Boyne el juliol del 1690. Durant aquest dia, però també els dies previs, hi ha desfilades, que fa uns anys solien acabar a bufetades, sobretot la de Portadown i posteriorment la d'Ardoyne; així doncs, una gernació de seguidors del Celtic a la mateixa ciutat seria una combinació molt perillosa.

En principi el partit es jugarà el dia 14 de juliol i no hi haurà afeccionats del Celtic al Windsor Park, atès que el club de Glasgow, abans que es confirmés el passi del Linfield a la següent ronda, ja havia anunciat que renunciaria a les entrades que tenia assignades com a visitant. 

URL curta: bit.ly/2unePkM

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt