L'antic Lansdowne Road es dirà Aviva fins al 2025

L'antic Lansdowne Road es dirà Aviva fins al 2025 L'Aviva Stadium / Foto: Liffey

Ara fa vuit anys, el reconstruït estadi de Lansdowne Road, situat al carrer homònim del barri de Ballsbridge (Dublin 4), va sucumbir a la moda de batejar estadis amb el nom d'un patrocinador i va passar a dir-se Aviva Stadium. Al principi, els més nostàlgics van assegurar que sempre li dirien Lansdowne Road, un nom associat a grans partits de rugbi i en menor mesura de futbol, però a poc a poc Aviva ha anat imposant-se i només es fa referència al nom antic quan es parla de partits d'abans de la reconstrucció.

De tota manera, malgrat els sentiments i la nostàlgia d'alguns afeccionats, els diners d'un patrocinador van ser molt benvinguts després de la gran despesa feta a l'hora d'enderrocar el vell i atrotinat estadi i de construir-ne un de nou i de disseny, molt més en línia amb la majoria d'estadis actuals on es disputen partits importants.

Tot i que els detalls de l'acord no es van fer públics, sembla que la companyia asseguradora va imposar-se als altres interessats, uns 20, pagant al voltant de 40 milions d'euros; a canvi, va tenir dret a donar nom a l'estadi durant  un període de deu anys. A més, Aviva també ha patrocinat programes de futbol femení i de mini rugbi.

Ara, dos anys abans del venciment, la Federació Irlandesa de Futbol (FAI) i la de Rugbi (IRFU) han renovat el contracte de patrocini i l'estadi continuarà anomenant-se oficialment Aviva Stadium fins al 2025. Tant el director general de la FAI, John Delaney, com el de l'IRFU, Philip Browne, han mostrat la seva satisfacció per l'acord, que suposarà uns ingressos molt importants a l'hora de mantenir aquest modern estadi que allotja tot tipus de finals així com d'ajudar el futbol i el rugbi irlandès, des del nivell base fins a les seleccions absolutes.

Font: The 42.ie

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt