L'IRFU avisa els clubs que gravar amb dron és il·legal

L'IRFU avisa els clubs que gravar amb dron és il·legal Vista aèria d'un partit de rugbi / Foto: pantalla RTÉ.ie

La moda dels drons i el seu baix cost ha fet que el seu ús hagi esdevingut una cosa ben normal; n'hi ha que l'utilitzen per a fer coses com vídeos de paisatges impressionats a vista d'ocell i d'altres que l'utilitzen per a la seva activitat professional. En aquest darrer grup hi ha alguns clubs de rugbi i d'esports gaèlics, que han pensat que des de dalt les coses es poden analitzar d'una altra manera i que això ajuda a millorar el rendiment dels equips.

La pràctica s'ha estès molt en algunes zones, com a Munster, tant per a entrenaments com per a partits, i fins i tot l'equip de rugbi de la província va anunciar a bombo i platerets l'any 2015 que feia servir drons en els seus entrenaments. Tanmateix, la Federació Irlandesa de Rugbi (IRFU) els ha advertit que, d'acord amb l'Ordre de Petites Aeronaus No Tripulades emesa per l'Irish Aviation Authority (IAA) l'any 2015, l'ús d’aquests ginys voladors està prohibit.

Segons l'ordre, no es podrà fer volar cap dron per sobre de llocs on hi hagi aplegades més de dotze persones que estiguin fora del control de l'operador del dron, per la qual cosa, tenint en compte que a cada equip de rugbi hi ha quinze jugadors, més suplents, més equip tècnic, més espectadors, etc., un partit o entrenament entraria dins de la prohibició.

A fi de curar-se en salut en cas que algun club intentés esquivar l'ordre adduint que els jugadors estan sota el seu control, l'IAA ja ha dit que això no seria cert perquè els jugadors estarien sota control de l'entrenador però no del de l'operador del dron.  

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt