La gespa del Croke Park i de la GAA serà irlandesa

La gespa del Croke Park i de la GAA serà irlandesa L'interior del Croke Park / Foto: skylinecrokepark.ie

Malgrat que el Croke Park és el santuari dels esports gaèlics i no s'hi pot jugar cap altra cosa, a excepció de futbol i rugbi durant el període de demolició del vell Lansdowne Road i posterior reconstrucció de l'Aviva, l'actual gespa de l'estadi és d'origen anglès, una decisió que va encendre una gran polèmica amb allau de crítiques dels més puristes de la galàxia GAA.

De tota manera, el fet que al Croker s'hi celebrin concerts a l'estiu, coincidint amb l'època amb més partits per la disputa dels campionats de l'All Ireland de hurling i de futbol gaèlic, fa que la gespa pateixi de valent. Això obliga els responsables de manteniment a reaccionar ràpidament, amb una logística complicada si les llavors o els pans de gespa s'han de portar des d'Anglaterra.

Així doncs, la GAA ha decidit de fabricar-se la gespa ella mateixa i ha comprat un terreny a Naul (nord de Dublin), que no només servirà per a mantenir el verd del Croke Park sinó també el de bona part dels altres estadis d'esports gaèlics repartits arreu del territori; fins i tot s'espera vendre gespa al mercat internacional. Peter McKenna, director comercial de la GAA, ha explicat que la primera "collita" hauria de permetre canviar la gespa del Croker l'any que ve.

Font: Irish Examiner

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt