Victòria al darrer segon amb drop goal de Sexton

Victòria al darrer segon amb drop goal de Sexton Johnny Sexton celebrant el drop goal / Foto: pantalla TV3.ie

Irlanda ha guanyat a l'Stade de France gràcies a un drop goal (xutar a pals amb la pilota en joc) de Johnny Sexton que ha arribat en el temps addicional i després de diversos minuts en què els verds han topat amb el mur que els francesos havien muntat a fi d'evitar que se'ls escapés la victòria. Tanmateix, Sexton ha demostrat la seva veterania i superant la pressió, ha xutat magistralment des d'una distància de 42 metres.

El partit ha estat dominat per les defenses i amb molt de joc al mig del camp. Durant els primers minuts hi ha hagut domini francès, amb un 59% de possessió durant el primer quart d'hora, però els punts queien del costat irlandès de la mà de Sexton, que ha transformat tres cops de càstig durant la primera part, al minut 3, al 22 i al 39; en tots aquests xuts, el públic francès l'ha xiulat i és que Sexton no té gaires amics a França després de passar-hi dos anys i no adaptar-s'hi. La rèplica francesa ha vingut de Maxime Machenaud, que ha transformat un cop de càstig al minut 36. Així doncs, al descans el marcador era de 3 a 9 per als verds.

La segona part ha començat com la primera, amb molt de joc al mig del camp i amb cops de càstig transformats per Sexton, la majoria derivats de faltes per fora de joc, una infracció que s'ha repetit en diverses ocasions per part dels jugadors francesos més joves. També la rèplica ha vingut de la mà de Machenaud amb un altre cop de càstig.

Després de setanta minuts de joc en què només havia destacat l'intercanvi de cops de càstig entre Sexton i Machenaud, el partit ha agafat una altra dimensió al minut 72 amb un assaig del francès Teddy Thomas, que ha agafat l'oval a la línia divisòria i s'ha escapolit de la defensa irlandesa, massa dispersa, fins a plantar la pilota a la zona d'assaig i posant els blaus a un sol punt dels verds. La posterior transformació d'Anthony Belleau ha avançat els francesos per primera vegada al partit. A partir d'aquí el domini francès, que havien recuperat la moral, ha anat in crescendo.

La lesió del francès Antoine Dupont ha generat certa polèmica perquè el seu substitut, Machenaud, ja havia estat substituït uns minuts abans; en principi, no podia haver tornat al camp a no ser que Dupont hagués de ser examinat per una lesió per un cop al cap i a les imatges de la jugada en què s'ha lesionat no s'ha vist cap impacte al seu cap, més aviat al genoll. Finalment, malgrat les queixes de Sexton, l'àrbitre Nigel Owens ha fet cas al metge del partit, que era francès, i ha permès Machenaud de tornar a jugar.

Al minut 78 Belleau podria haver sentenciat el partit però ha fallat el cop de càstig. Després ha arribat una llarga jugada dels irlandesos, amb 41 fases (cada vegada que la pilota es mou entre bloqueig i bloqueig), i quan ja passaven més de tres minuts dels 80 reglamentaris ha arribat el drop goal de Sexton, que serà recordat durant molts anys pels afeccionats irlandesos i probablement encara més pels francesos, que havien vist com el seu equip tenia la victòria gairebé a la butxaca.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt