Irlanda venç Escòcia i podria coronar-se a Twickenham

Irlanda venç Escòcia i podria coronar-se a Twickenham Assaig de Conor Murray / Foto: pantalla TV3.ie

El Quinze del Trèvol continua avançant cap al Grand Slam (guanyar tots els partits del Sis Nacions) i la clara victòria d'aquesta tarda contra Escòcia fa que la darrera jornada del torneig pugui ser històrica, atès que es jugarà el dia de Sant Patrici, el sant patró, i a Twickenham, el feu de l'etern rival anglès.

Els primers minuts del partit han estat de domini irlandès i molt marcats pel joc aeri, amb un intercanvi de xuts endavant sense gaires conseqüències, a banda d'avançar metres, i sense que en cap moment hi hagi hagut perill, puix que el joc es disputava majoritàriament a la zona central del camp.

El marcador no s'ha mogut fins al minut 13, quan Greig Laidlaw ha transformat un cop de càstig per als visitants (0-3) consolidant així el seu bon registre en el xut a pals i és que, durant els partits anteriors de la present edició del torneig, l'escocès només n'havia fallat un de dotze.

A partir d'aquest moment Escòcia ha començat a tenir més la pilota, atacant amb llargues jugades trenades que han topat amb l'ordenada defensa irlandesa. Fruit d'això, el percentatge de possessió s'ha igualat força i al minut 19 era del 56% per als verds i 44% per als blaus.

La tònica dels primers minuts, és a dir, molt de joc aeri i al mig del camp, s'ha trencat al minut 22 quan, en el que havia de ser un ràpid i perillós avanç escocès, Peter Horne ha fet una passada a l'espai, que no anava destinada a ningú en concret i que ningú ha considerat seu, i això ha estat aprofitat per Jacob Stockdale, que ha interceptat la pilota i s'ha escapat lliure de marca cap a la zona d'assaig, 5-3. Conversió de Johnny Sexton, 7-3.

Després ha tornat el joc aeri al mig del camp i de xuts cap endavant sense conseqüències, tot i que al minut 29, un d'aquests xuts gairebé acaba amb un assaig d'Escòcia; tanmateix, els del Card han perdut una gran oportunitat quan Huw Jones ha xutat endavant, uns metres més enllà ha agafat la pilota però malgrat estar en una situació de superioritat numèrica, dos contra un, la seva passada cap a Stuart Hogg ha estat molt defectuosa i Keith Earls ha pogut interceptar-la, evitant així el que hauria d'haver estat un fàcil assaig.

Durant els darrers minuts de la primera part Irlanda ha tingut dues gran oportunitats de distanciar-se al marcador: a la primera, després d'un servei de banda escocès, Rob Kearney ha interceptat la pilota i ha avançat molts metres, posteriorment passant l'oval a Conor Murray, que ha estat aturat a un metre de la línia de marca.

A la jugada següent i quan ja passaven dos minuts del temps reglamentari, l'atac irlandès ha desplaçat el joc des de la zona de davant dels pals cap a l'esquerra, descompensant la defensa escocesa, i Stockdale ha pogut penetrar a la zona d'assaig per la cantonada, 12-3. Posterior conversió de Sexton, 14-3.

La segona part ha començat amb domini irlandès i això s'ha traduït, ben aviat, en un assaig de Conor Murray al minut 46; el maul (grup) irlandès no avançava per la forta oposició escocesa i Murray, que estava situat al darrere, ha aprofitat que tothom estava pendent de no deixar avançar el maul per arribar, caient i amb un jugador escocès enganxat a la seva esquena, a la zona de marca, 19-3. Conversió de Sexton, 21-3.

Al minut 50 Escòcia ha tornat a perdre una gran oportunitat arran d'una passada defectuosa, un fet que s'ha repetit manta vegades i que en cas que haguessin sortit bé el marcador hauria estat molt diferent. En aquesta ocasió, els escocesos han fet un canvi de joc a fi de descompensar la defensa irlandesa però la darrera passada de Hogg cap a Blair Kinghorn, que en cas d'haver agafat la pilota hauria pogur arribar sense oposició a la zona de marca, ha estat massa alt.

De tota manera, un minut més tard, Kinghorn ha aconseguit finalment l'assaig entrant per la cantonada després d'un teva meva entre diversos jugadors escocesos, 21-8. Laidlaw, des d'una posició sense gaire angle, ha errat la conversió.

Al minut 55 ha entrat el català Jordi Murphy, substituint Peter O'Mahony i tornant al Sis Nacions després d'una llarga absència per lesions; en aquest sentit, la seva darrera aparició en el torneig va ser en el partit contra Escòcia de l'edició 2015. Murphy ha demostrat que està plenament recuperat i ha avançat metres amb força quan ha tingut la pilota a les mans.

Al minut 65 Sexton ha errat un cop de càstig, trencant així la sèrie anterior de tres encerts, però només quatre minuts més tard Irlanda ha eixamplat el seu avantatge gràcies a un assaig de Seán Cronin molt semblant al de Murray, és a dir, tothom pendent de frenar el maul i Cronin que ha vist espai lliure per a llençar-se fins a la zona de marca, 26-8. Conversió de Sexton, 28-8.

Els darrers minuts han estat de clar color escocès, que malgrat anar molt per darrere al marcador no s'han arronsat i al minut 74 han estat a punt de fer un assaig, tot i que no han pogut plantar l'oval a la zona de marca per uns centímetres.

Així doncs, Irlanda continua invicta i essent l'única amb la possibilitat de guanyar el Grand Slam. El desenllaç final serà dissabte vinent a Twickenham, a partir de les 14h45. La darrera vegada que ho va aconseguir, dels dos cops que ho ha fet en tota la història, va ser l'any 2009.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt