Debat per la pancarta dels Dubs al Ha'penny Bridge

Debat per la pancarta dels Dubs al Ha'penny Bridge El Ha'penny Bridge / Foto: Liffey

Polèmica derivada per la defensa de dues icones de la capital irlandesa, d'una banda el Ha'penny Bridge, amb els seus 202 anys d'història, i de l'altra els Dubs, l'equip d'esports gaèlics del comtat. En aquest sentit, a fi de mostrar el suport a l'equip, que en futbol ha guanyat diversos campionats de l'All Ireland durant els darrers anys, el primer d'abril es va penjar una pancarta amb el crit estrella dels afeccionats dublinesos: “Up the Dubs”, a banda de la frase “La ciutat de Dublin dóna suport als Dubs”.

Tanmateix i malgrat l'estima dels dublinesos cap a l'equip, el Dublin Civic Trust, una entitat sense afany lucratiu que treballa perquè es reconegui i protegeixi el patrimoni arquitectònic de la ciutat i se'n potenciï el seu ús cívic, ha denunciat que el Ha'penny Bridge és una estructura protegida amb molta història i que no hauria d'estar tapat per cap tipus de pancarta amb contingut promocional.

Un altre que hi ha mostrat el seu rebuig ha estat el regidor municipal dels Verds, Eamon Ryan, que també ha recordat que el pont és una estructura protegida i que costa molts diners de mantenir-lo en bon estat. Ryan ha titllat la pancarta de lletja i barata i ha sentenciat que el Ha'penny és molt bonic per si mateix, sense necessitat de posar-hi res.

No és del mateix parer el batlle de Dublin, Mícheál Mac Donncha, que ha restat importància a la polèmica afirmant que la pancarta només hi és uns dies i que és una manera bonica de donar suport als jugadors. Mac Donncha ha assegurat que hi ha coses més importants i que l'estructura del pont no patirà cap dany, a banda de creure que la majoria dels dublinesos hi estan d'acord.

Amb tot, la polèmica generada ha obligat l'ajuntament a analitzar la situació. De fet, de pancartes dels Dubs al Ha'penny se n'hi han penjat unes quantes vegades però normalment ha estat quan l'equip ha arribat a la final de l'All Ireland, que es disputa al setembre; en aquesta ocasió es va penjar el primer d'abril i hi va romandre durant una setmana.

Font: RTÉ

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt