El CDR de Dublin fa el seu debut al so del Virolai

El CDR de Dublin fa el seu debut al so del Virolai El CDR de Dublin davant de la Pro Cathedral / Foto: CDR Dublin

Ja se sap que els CDR's surten de sota les pedres i Dublin, una ciutat amb una comunitat catalana molt activa i amb ganes de donar conèixer el cas català, no en podia ser cap excepció. Així doncs, de fa unes setmanes que els integrants del CDR dublinès fan reunions en un pub del centre per tal de decidir quines han de ser les accions a dur a terme i que, evidentment, tenen l'objectiu de generar una imatge positiva, respectant tothom, amb accions vistoses però sense estridències fora de lloc.

Això és el que va passar ahir al vespre a la Pro Cathedral de Dublin, la catedral catòlica de la capital, aprofitant el concert que l'Escolania de Montserrat, que ha estat de visita per Irlanda durant quatre dies, va fer amb el Palestrina Choir, una de les corals més prestigioses de l'illa. El concert va omplir el temple i va comptar amb la presència del President de la República, Michael D. Higgins, que hi va anar acompanyat de la seva dona Sabina.

Tots els que van entrar a la catedral van poder veure les pancartes, els cartells i els llaços grocs dels integrants del CDR, a banda de rebre un narcís (daffodil) amb una tira de paper enganxada en què es podien llegir frases pronunciades per icones de la pau i dels drets humans com Nelson Mandela o Desmond Tutu.

La primera part de l'acció, abans del concert, va ser totalment silenciosa i molts dels passavolants van aprofitar per acostar-se als membres del CDR per a mostrar-los el seu suport, tot i que amb alguna excepció. La segona part, potser per haver-se impregnat de cant coral durant el concert, ja va ser més sonora, amb el cant del Virolai i dels Segadors.

Menció especial per al President Higgins, que va sortir de la catedral al so dels Segadors i que va fer una salutació als membres del CDR, tant quan va arribar com quan se'n va anar de tornada cap a l'Áras an Uachtaráin, la seva residència oficial situada al Phoenix Park.

Escriu un comentari

Assegura't que emplenes tota la informació requerida, marcada amb asterisc (*).

Torna a dalt